3 greşeli pe care le faci când te speli pe cap

Chiar dacă ai impresia că ştii să te speli pe cap, iată 3 greşeli care pot dăuna podoabei tale capilare:
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 greşeli pe care le faci când te speli pe cap

Chiar dacă ai impresia că ştii să te speli pe cap, iată 3 greşeli care pot dăuna podoabei tale capilare:

  • foloseşti acelaşi şampon de un an de zile. Specialiştii recomandă să schimbi şamponul o dată la 2 luni, având grijă să alegi o formulă pentru tipul părului tău. Dacă te speli cu acelaşi produs mai multe luni la rând, părul tău devine suprasaturat cu anumiţi ingredienţi.

 

  • aplici şamponul în acelaşi loc (de obicei în creştet). O astfel de obişnuinţă poate duce în timp la un scalp uscat sau cu mătreaţă exact în acelaşi loc. pentru a evita această situaţie, aplică produsul la fiecare şamponare în locuri diferite.

 

  • te clăteşti cu apă fierbinte. Pe lângă faptul că îţi usucă firul de păr şi scalpul, apa fierbinte va avea ca efect un păr tern şi lipsit de strălucire. Foloseşte apa călâie care conservă şi culoare, şi închide şi cuticula, ceea ce oferă strălucire părului tău.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân