Plante cu efecte miraculoase la nivelul tenurilor cu probleme

Pentru femeile cu un ten gras, extrem de sensibil la soare, se recomanda consumul de menta sub toate formele: proaspata, in limonade, ceai, salate, risotto, topinguri diverse ori sub forma de tinctura, preparata acasa ori din magazine.
  • Publicat:
Plante cu efecte miraculoase la nivelul tenurilor cu probleme
Natura lucreaza pentru tenul tau!

Astazi, multe femei se confrunta cu sensibilitatea tenului si aparitia cosurilor rebele. Poate ca de vina sunt alimentele bogate in pesticide, sau fluctuatiile hormonale, ori din cauza anticonceptionalelor. Cert este insa ca tenul sensibil nu permite aplicarea oricaror ingrediente cosmetice.

Asa cum spuneam, fluctuatiile hormonale influenteaza foarte mult calitatea tenului, fiind responsabile in egala masura de stralucirea si prospetimea lui, cat si de incarcarea cu sebuum, aparitia acneei, petelor, aspectului tern, deschiderea porilor si posibila suprainfectare in cazul unei imunitati slabite.

Pe de alta parte, sunt dovedite conexiunile dintre antioxidantii ingerati si prospetimea tenului. Multe teorii sustin ca este foarte important ca atunci cand urmaresti o detoxifiere a pielii sau o reechilibrare delicata in cazul suspiciunii unui dezechilibru hormonal, sa aplici extern, dar sa si consumi aceleasi ingrediente, bogate in elemente nutritive atat pentru corp in general, cat si pentru pielea gatului, decolteului si tenului.

Iata 3 plante cu efecte miraculoase la nivelul tenurilor cu probleme!

Menta

Pentru femeile cu un ten gras, extrem de sensibil la soare, se recomanda consumul de menta sub toate formele: proaspata, in limonade, ceai, salate, risotto, topinguri diverse ori sub forma de tinctura, preparata acasa ori din magazine.

Se poate aplica local, sub forma de masti preparate pe loc, la cosmeticiana sau acasa. Serumul si lotiunile imbogatite cu extract de menta au puterea de a calma iritatiile tenului, reduc porii si regleaza excesul de sebuum.

Rodia

Rodiile contin flavonoizi, antioxidanti, vitamina B si calciu, fier, magneziu, au efect antiviral si bactericid si lupta impotriva instalarii precoce a bolilor degenerative. Ideal este sa curatam samburii de toate cojitele si sa mancam cel putin o lingura pe zi.

La nivelul pielii, consumul de rodii are ca principal efect mentinerea tinereti, elasticitatii, combate instalarea semnelor de imbatranire (pete, riduri). Zdrobiti in blender, samburii de rodie pot fi aplicati sub forma de masti. Insa asa cum stim, nutrientii pretiosi nu pot patrunde adanc in straturile profunde.


Insa cu ajutorul lor, putem realiza un gomaj usor si o exfoliere delicata prin acizii continuti. Pentru a obtine insa efectul ideal, exista creme, lotiuni si serumuri speciale cu extract de rodie. Sunt uimitoare efectele antirid la nivelul pielii delicate din jurul ochilor, dar si de estompare a petelor cauzate de soare sau iritatii.

Angelica

Radacina de Angelica este denumita si gingsengul feminin, intrucat este unul dintre cei mai puternici aliati ai femeilor pentru reechilibrarea hormonala, posibil prin stimularea progesteronului natural. Intrucat are efect foarte bun in timpul tulburarilor menstruale, calmand crampele si regland ciclul neregulat, tinctura de Angelica ajuta in lupta cu acneea, ajutand la mentinerea unui ten curat.  Inglobata in creme, masti, lotiuni de curatare a tenului, dar si in produse pentru intretinerea parului, Angelica se dovedeste a avea efecte spectaculoase antiaging, redand tonicitatea si fermitatea conturului fetei.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân