Mierea, secretul unui ten frumos

Decembrie este o lună plină de evenimente care te provoacă să arăţi impecabil. Deşi o ţinută reuşită îţi poate scoate în evidenţă calităţile fizice, ceea ce reflectă starea de bine este un ten sănătos şi îngrijit.
  • Publicat:
Mierea, secretul unui ten frumos

Decembrie este o lună plină de evenimente care te provoacă să arăţi impecabil. Deşi o ţinută reuşită îţi poate scoate în evidenţă calităţile fizice, ceea ce reflectă starea de bine este un ten sănătos şi îngrijit.

În această perioadă, pielea feţei are cel mai mult de suferit din cauza temperaturilor scăzute care o deshidratează şi tocmai de aceea necesită o îngrijire specială. Să mai adaugăm şi că afişarea unui ten curat şi odihnit este un must în cadrul petrecerilor de sfârşit de an!

Există numeroase produse de îngrijire facială care îţi pot proteja tenul, însă dacă vei miza pe unele naturale cu siguranţă nu vei da greş. Spre exempu, cele care au la bază ingrediente precum mierea, polenul, lăptişorul de matcă sau propolisul se numără printre cele mai eficiente. Ateţie însă, dacă sunteţi alergice la polen!

“Mierea este un ingredient de nepreţuit atunci când ne referim la frumuseţe şi îngrijire facială. Aceasta face minuni pentru orice tip de ten şi are un efect puternic de îngrijire, hidratare, calmare şi regenerare datorită consistenţei bogate în aminoacizi, vitamine, proteine şi minerale.”, a declarat Neli Pfeiffer – specialist cosmetică apicolă.

Fie că este folosită drept ingredient pentru tratamente cosmetice, scrub-uri de faţă sau măşti hrănitoare, mierea este un ingredient important când vine vorba despre produse naturiste de îngrijire. Ioana Ginghina, Elena Gheorghe, Simona Patruleasa sau Anamaria Ferentz sunt doar câteva dintre vedetele din Roânia care au declarat că mierea este nelipsită din trucurile lor de înfrumuseţare.

“Pentru mine tenul este ca o carte de vizită şi felul în care arată îmi poate influenţa starea de spirit. De aceea este foarte important ca el să fie bine îngrijit în fiecare zi. Prefer tratamentele cu miere pentru că acestea acţionează delicat şi lasă în urmă un ten luminos, hidratat şi curat ”, a povestit Ioana Ginghina, pe blogul personal, după o şedinţă cosmetică în care a fost răsfăţată cu produse pe bază de miere.

Mască pentru acasă

Pentru a obţine în scurt timp un ten care să radieze puteţi să apelaţi la o mască făcută în acasă. Beneficiile de hrănire, hidratare, atenuarea ridurilor şi a cearcănelor, vor fi vizibile, iar tenului îşi va recăpăta garantat aspectul catifelat şi strălucitor. Mierea este potrivită tuturor tipurilor de ten, mai cu seamă celor sensibile, însă este bine să o evitaţi dacă sunteţi alergice.

Ingrediente: un morcov mic ras, gălbenuş (dacă aveţi de prepeliţă, este mult mai bine), ulei de măsline (o linguriţă), miere (2 linguriţe). Amestecul se aplică seara pe tenul curat şi se lasă să acţioneze 10-15 minute după care se îndepărtează cu tonic blând sau cu apă călduţă.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Reguli de aur pentru podoaba capilară
Reguli de aur pentru podoaba capilară
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”