Machiaj perfect pentru intreaga zi

Iti place la nebunie cum te-ai machiat de dimineata.
  • Publicat:
Machiaj perfect pentru intreaga zi
Machiaj perfect pentru intreaga zi

Iti place la nebunie cum te-ai machiat de dimineata. Ajungi la serviciu, petreci cateva ore iar cand te uiti in oglinda descoperi cu uimire ca machiajul tau a cam disparut… Ca si cum nici nu ar fi fost acolo. Cum sa-l faci sa reziste? Exista cateva trucuri.

Pregatirea pentru aplicarea machiajului
Niciun machiaj nu va arata bine si nu va rezista daca pielea ta nu este exfoliata. Pentru a indeparta pielea uscata, celulele moarte de la suprafata pielii, poti folosi un exfoliant delicat. Alege cremele de buna calitate, ce contin particule abrazive mici. In locul exfolierii mecanice poti alege exfolierea chimica. Substantele care indeparteaza celulele moarte sunt acidul glicolic, acidul lactic sau acidul salicilic. In functie de concentratie, cremele exfoliante care au in compozitie aceste substante pot fi folosite zilnic sau de cateva ori pe saptamana.

Daca tenul tau este mixt sau are tendinta de a se ingrasa usor, foloseste un produs care regleaza secretia de sebum. Tenul tau nu se va mai ingrasa la fel de repede, in special in zona T, zona in care apar astfel de probleme, iar machiajul va rezista mai mult. Pe pielea care pare uscata sau da semne de imbatranire, foloseste o crema intens hidratanta ca baza pentru machiaj.

Fondul de ten

Fondul de ten aplicat in strat subtire rezista mai mult. Aceasta este una dintre regulile de baza ale machiajului rezistent. Un strat de fond de ten lichid aplicat numai in locurile unde este necesara uniformizarea culorii tenului, ar trebui sa reziste intreaga zi. Corectorul poate fi aplicat si inainte si dupa fondul de ten. Dupa ce ai aplicat fondul de ten, poti observa cu usurinta portiunile care mai au nevoie de cateva retusuri cu corectorul. Cu cat corectorul tau are o textura mai solida si mai uscata, cu atat mai mult va rezista pe piele.

Aplicarea pudrei
Pudra se aplica peste fondul de ten si corector pentru a uniformiza culoarea tenului in totalitate si pentru a-i lua luciul. Ca sa isi faca treaba asa cum ar trebui, pudra se aplica cu un burete. Excesul se indeparteaza cu o pensula moale pentru machiaj. Alege nuanta pudrei in functie de culoarea naturala a tenului tau. Nu uita ca alegerea produselor pentru machiaj este foarte importanta. Daca produsele alese sunt de buna calitate, machiajul tau va rezista cat mai mult si va arata bine mai mult timp.

Fardul de obraz
Fardul de obraz te ajuta sa iti definesti mai bine forma fetei si sa subliniezi trasaturile care te avantajeaza. Desi exista farduri de obraz si sub forma de crema sau spuma, alegerea cea mai buna ramane fardul de obraz pudra. Acesta din urma rezista cel mai mult. Fardul de obraz poate rezista si mai mult daca aplici pe pometi putin fond de ten sau corector.

Machiajul ochilor
Fardul de pleoape trebuie aplicat pe o suprafata uscata pentru a rezista. Prin urmare este necesar sa fii prudenta cu fardurile de pleope sub forma de crema sau cu aplicarea cremei de fata pe pleoape. Mai poti folosi produsele speciale menite sa faca fardul de pleoape sa dureze cat mai mult si in acelasi timp sa hidrateze aceasta zona sensibila.

Creionul dermatograf ar trebui sa fie suficient de moale pentru a fi aplicat cu usurinta dar atat de solid incat sa reziste destul de mult pe piele. Daca mascara pe care o folosesti se curata usor si se formeaza mici granule care iti cad pe obraz, trebuie neaparat sa o schimbi si sa alegi una mai rezistenta. In ceea ce priveste mascara, nu exista anumite tehnici de aplicare ca sa reziste mai mult. Foarte importanta este calitatea acesteia.

Rujul care dureaza
Pentru ca orice culoare sa ramana pe buzele tale, pregatirea pentru aplicare rujului este esentiala. Inainte de a aplica rujul, foloseste creionul dermatograf pentru buze nu numai pentru contur ci pe intreaga suprafata a acestora. Daca rujul tau are o nuanta deschisa, foloseste pentru a-ti colora buzele un creion dermatograf cu o nuanta apropiata de culoarea naturala a buzelor tale.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”