Look Younger – All About Anti Aging

Toamna se numara ridurile, spun esteticienii. Foarte adevarat! Pentru multe dintre noi insa o data cu instalarea sezonului rece si a ploilor mohorate, vine si supararea pe oglinda. Ce s-a intamplat de fapt cu pielea noastra frumoasa de peste vara?
  • Publicat:
Look Younger - All About Anti Aging
Look Younger - All About Anti Aging

In timpul verii, majoritatea femeilor au avut o piele mult mai stralucitoare si mai compacta. Si asta datorita faptului ca, sub influenta radiatiilor UVA si UVB, melanina s-a dispersat uniform in toate celulele din epiderm. Dar imediat dupa acest fenomen, intra in actiune si un mecanism de reactie al epidermei. Stratul cornos se ingroasa pentru a apara pielea prin reflectarea razelor solare. Asa se explica si o mascare aparenta a unor imperfectiuni, cum ar fi mici vase sparte de sange, cicatrice mai vechi etc. Insa, din pacate, pielea astfel ingrosata se rideaza mai usor si duce la o imbatranire prematura numita fotosenescenta actinica. Foarte afectate sunt tegumentele expuse cel mai mult la soare, cum ar fi fata si mainile, zone ce se pare ca imbatranesc mai repede decat pielea de pe restul corpului.

Pro autobronzante & acceleratoare de bronz
Daca regretam culoarea frumoasa a pielii de peste vara, nu trebuie sa facem greseala de a intretine bronzul intens cu sedinte frecvente la solar, pentru ca nu facem decat sa accentuam ridarea, iar alterarea structurii cutanate inseamna uscarea si reducerea elasticitatii pielii. O alternativa mai putin producatoare de riduri sunt autobronzantele, care contin substante oxidante ale acizilor aminati din piele ce au ca efect colorarea acesteia. Acceleratoarele de bronzare actioneaza asupra mecanismului de sinteza a melaninei si sunt in general produse medicale, care se administreaza numai cu recomandarea medicului. Si in timpul sezonului mai putin fierbinte, trebuie sa ne protejam pielea. De aceea, trebuie sa folosim o crema de zi cu factor de protectie de cel putin 15 (textura acestui produs variaza in functie de tipul de piele si putem opta pentru: pulverizator, crema, lotiune sau gel). Prin urmare, ridurile apar atunci cand pielea isi pierde elasticitatea, din cauza scaderii nivelului de colagen din piele. In afara de expunerea la ultraviolete, stresul zilnic, metabolismul celular, toxinele, fumul de tigara si alti factori de mediu favorizeaza producerea radicalilor liberi nocivi. Desi procesul de imbatranire este unul natural si iminent, prezenta unui numar prea mare de radicali liberi poate cauza o serie de reactii biochimice care distrug componentele celulare, proteinele si ADN-ul.

Cum putem amana imbatranirea?
Exista o serie de mijloace la indemana noastra. Iata cateva metode care tin de viata de zi cu zi, dar si o serie de terapii ce se practica frecevent si in Romania.

Umplerea ridurilor cu acid hialuronic
Chiar daca ai 25 de ani este foarte posibil sa ai riduri accentuate in jurul ochilor sau gurii. Pentru o estompare eficienta, medicii injecteaza acid hialuronic. Aceasta substanta are avantajul ca nu cauzeaza alergii, iar rezultatele pot sa dureze aproximativ un an. Tot acid hialuronic este folosit si pentru ingrosarea buzelor. Cu o umplere discreta cu 10-20% in special a buzei superioare, se poate obtine rapid un look foarte fresh si sexy, cu un efect spectaculos de intinerire.

Umplerea ridurilor cu New-Fill
Acesta este un produs restructurant, al carui ingredient activ este acidul polilactic sintetic cu efect de „umflare” a dermei. Rezultatele pot sa dureze peste un an. Ca indicatii principale, raman ridurile formate intre nas si colturile gurii, dar este folosit si pentru restructurarea obrajilor si redarea ovalului fetei, mai ales dupa slabiri masive, cand fata se ascute pur si simplu.

Colagenul
De asemenea, colagenul este folosit in procedeele de umplere a ridurilor faciale, mai ales cele fine si poate fi combinat si cu alte tratamente.

Dermabraziunea
Pentru atenuarea ridurilor fine se foloseste si aceasta metoda mecanica de exfoliere. Se realizeaza cu ajutorul unui aparat cu jet de cristale de oxid de aluminiu, sub supraveghere medicala.   

Peelingul medical
Este o metoda chimica de exfoliere, care elimina in mod controlat straturile superficiale ale pielii, determinand si reconstructia unui strat nou. Prin aceasta procedura are loc si o stimulare a productiei de colagen.

De multe ori remarcam diverse femei cu o expresie a fetei necontrolata – „cazuta” sau incruntata, indignata ori prea mirata. Persistenta in aceste expresii neplacute inseamna aparitia unor riduri durabile, ce dau un aspect batranicios. De asemenea, o pozitie necontrolata a capului si a fetei pot determina aparitia unei barbii duble sau chiar a inesteticei gusa. Pentru a evita o asemenea greseala, este foarte importanta practicarea unor exercitii simple de prevenire a ridurilor, ce trebuie efectuate zilnic, in doar cateva minute. Exercitiile se fac in fiecare dimineata pentru a-ti oferi o expresie controlata si placuta intreaga zi.

Pentru prevenirea ridurilor localizate:
Frunte – aseaza degetele mari in crestetul capului si restul degetelor inspre frunte. Maseaza usor pielea inspre zona de insertie a parului timp de 2, 3 minute. Repeta aceasta operatiune de 3 ori pe saptamana si vei remarca rezultatele in aproximativ o luna.

Din jurul ochilor – de pe frunte coboara degetele in zona tamplei si maseaza apasand usor, apropiind degetele de scalp. Cu degetul aratator si cel mijlociu maseaza cu o crema speciala pentru ochi zona din jurul globilor oculari, pornind de sub ochi, dinspre coltul extern spre cel intern, si continuand pe pleoapa superioara dinspre nas spre tampla. Repeta procedura de 8, 10 ori, fara a apasa sau intinde prea mult pielea.

Caderea pleoapei – cu ochii inchisi si cu un deget pe pleoapa, incearca sa-i deschizi, in timp ce cu degetele opui rezistenta. Repeta de mai multe ori pentru a fortifica muschii pleoapei superioare.

Zona gurii –  degetele aratatoare se introduc in gura, in partile laterale si tine gura deschisa, pronuntand litera „O”. Incearca sa inchizi gura, opunand rezistenta cu degetele.

Din jurul gurii – trebuie sa pronunti, de 10 ori, apasat, vocalele: „A”, „E”, „I”, „O” si „U”.

Barbie – incearca sa deschizi gura, opunand rezistenta cu ajutorul unei palme, puse sub barbie. Numara pana la 5 inainte de a opri aceasta presiune.

Gat – trage cu putere colturile gurii in jos, incordand puternic muschiul platisma (pielos al gatului). Repeta de 10, 15 ori consecutiv. Oricat ai fi de grabita, nu uita de aceste exercitii esentiale. Atentie la pleoape si gat, pentru ca aici se instaleaza primele riduri din cauza neglijentei pozitiei si expresiei tale, dar care pot fi foarte usor prevenite.

Varsta intra in piele
Produsele dermocosmetice sunt renumite pentru proprietatile medicale si mai ales pentru formula speciala ce raspunde prompt nevoilor tenului. Dermocosmeticele, datorita substantelor active esentiale agreate de medicii dermatologi, previn, trateaza sau vindeca anumite imperfectiuni, fiind mult mai performante decat cosmeticele din supermarket, frumos colorate, in borcanase fistichii, dar neatente la particularitatile pielii. Aparitia ridurilor premature poate fi insa prevenita prin utilizarea unor produse special concepute pentru a tine la distanta linia fina si atat de nedorita de fiecare dintre noi. Astfel de produse ne sunt acum la indemana si pot fi utilizate cu incredere pentru ca au trecut cu brio testul eficientei. Cremele dermocosmetice anti-age sunt bariere solide in calea tuturor ridurilor. O vizita la raionul Dermotherapy din Farmaciile Help Net este un pas intelept. Vei gasi aici produsele de care pielea are nevoie pentru ca aparitia ridurilor sa fie intarziata cat mai mult.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Baby face...  incearca si tu!
Baby face... incearca si tu!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân