Ilinca Vandici: “Am cam renunţat la pâine şi la E-uri”

Am întrebat-o cum reuşeşte să aibă o greutate constantă – primul semn de sănătate –, ce intervenţii face la estetician şi ce strategie are pentru a-şi găsi sufletul pereche într-o lume în care este din ce în ce mai greu să ai o relaţie de dragoste ca-n poveşti.
  • Publicat:

Nu am văzut-o de mai bine de doi ani, însă vedeta Kanal D, arată la fel.

Nici un gram în plus, nici un gram în minus, nici un rid nou.

Am întrebat-o cum reuşeşte să aibă o greutate constantă – primul semn de sănătate –, ce intervenţii face la estetician şi ce strategie are pentru a-şi găsi sufletul pereche într-o lume în care este din ce în ce mai greu să ai o relaţie de dragoste ca-n poveşti.

CSÎD: Ilinca eşti neschimbată de la ultima noastră şedinţă foto. Nu ai pus nici un gram în plus, nu ai nici un rid nou. Cum se poate aşa ceva?

Ilinca Vandici: Îmi place să cred că timpul îmi este prieten, nu duşman. Trăim vremuri în care aspectul fizic este esenţial mai ales în domeniul în care activez şi atunci sunt atentă în permanenţă la acest lucru. Mi-am creat un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie controlată, mult sport şi odihnă. Totuşi, tinereţea este trecătoare însă frumuseţea interioară este eternă, aşa că încerc să îmi hrănesc sufletul în fiecare zi cu lucruri mărunte, aspect care cred că se reflectă incredibil de mult în exterior, în ceea ce gândesc, ce simt, cum arăt. E un soi de echilibru universal. Mă simt bine eu cu mine! 

CSÎD: Ce intervenţii faci/ai făcut la medicul estetician?

I.V.: Până acum nu am apelat la serviciile unui medic estetician. Mizez pe naturaleţea întreţinută zi de zi, şi nu pe rezultate obţinute cu ajutorul bisturiului. Nu am nimic împotriva operaţiilor estetice, însă consider că încă nu e cazul ca ele să facă parte din viaţa mea. 

CSÎD: Psihologii spun că pentru a ne cunoaşte mai bine nu trebuie să ne gândim la succesele noastre ci la eşecuri. Până acum, care este cel mai mare eşec al tău?

I.V.: Îmi permiţi să nu fiu de acord cu ei?! 🙂 Suntem suma acţiunilor noastre zilnice, cele pozitive şi cele negative ne definesc, ne formează, ne ajută să ne cunoaştem limitele. Cred în echilibru ce trebuie găsit în toate şi în optimismul care ar trebui să ne însoţească la fiecare pas. Nu pot identifica ceva ce ar putea fi un mare eşec, din fericire nu am avut parte de o astfel de experienţă. Sigur că sunt lucruri pe care le-am făcut şi care intră în categoria “greşeli”, însă cum altfel să evoluăm, să ne maturizăm, să căpătăm înţelepciune dacă nu învăţând din fiecare situaţie câte ceva? 

CSÎD: Cum ar arăta o zi ideală din viaţa ta

I.V.: Pot imagina un scenariu ideal care ar arăta cam aşa: Trezit la o oră aleatorie, lenevit încă vreo oră, mic dejun pe terasă la soare, antrenamentul zilnic obligatoriu, prânz cu prietenii, vizita la mama, ora de pian, ora de tenis, cina alături de soţ, lectura de seară… 

CSÎD: Cum arată o zi normală din viaţa ta?

I.V.: Mă trezesc în jur de ora 08:30, iau micul dejun în casă pentru că afară plouă, răspund la e-mail-uri, fug la şedinţa de sumar pentru emisiune, îmbin necesarul cu utilul, adică prânz de afaceri, apoi ajung la antrenament. Urmează filmări sau evenimente, ajung acasă, îmi pregătesc o salată pentru cină, citesc câteva pagini, nu câte mi-aş dori, pentru că mă ia somnul 🙂 

CSÎD: Eşti fericită? Cum defineşti fericirea?

I.V.: Da, sunt liniştită, mulţumită şi fericită. Fericirea cred că se defineşte diferit în funcţie de etapa vieţii în care ne aflăm. Acum sunt fericită pentru că am un proiect frumos la Kanal D, care funcţionează foarte bine, poate peste 2,3 ani, fericirea va consta în apariţia unui copil în viaţa mea, mai târziu voi fi fericită pentru reuşitele lui în viaţă şi în ultimă instanţă cred că voi fi fericită dacă voi fi sănătoasă şi mă voi putea bucura de tot ce am clădit de-a lungul vieţii. Fiecare dintre noi găsim fericirea în alte lucruri, de aceea e dificil să lansăm o definiţie universal valabilă. 

CSÎD: Care este cel mai mare sacrificiu în materie de stil de viaţă sănătoasă pe care l-ai făcut?

I.V.: Am renunţat la a mai consuma pâine, sucuri acidulate şi orice aliment colorat şi frumos ambalat. Am renunţat la cinele copioase, ce se încheiau cu un desert arătos, în favoarea salatelor. Renunţ oricând la o noapte în club în favoarea unor ore de odihnă în plus. 

CSÎD: Mi-ai zis să nu te întreb despre relaţia de dragoste. De ce?

I.V.: Pentru că deocamdată sunt singură şi nu am ce să dezvolt în răspunsul pe care ţi l-aş fi dat! Sigur că asta se poate schimba, chiar mâine, pentru că nu ştiu ce surprize îmi rezervă viaţa, însă în acest moment sunt singură.

CSÎD: Este din ce în ce mai greu astăzi, pentru mulţi, să rămână conectaţi cu persoana iubita si de aici dramele curg? Cum explici?

I.V.: Habar nu am! Cercetătorii britanici au sigur un răspuns pertinent  pentru asta! Personal, din ce observ în jur, cred că mai nou relaţiile se construiesc din alte considerente, şi nu iubirea pură. Cred că oamenii sunt mereu în căutare de ceva mai bun pentru că nu reuşesc să fie multumiţi cu ceea ce au şi, bineînţeles, pentru că oferta este extrem de mare. Pe de altă parte, cred că femeile au devenit atât de independente şi curajoase încât nu se mai complac în relaţii care nu le oferă ceea ce îşi doresc, şi atunci renunţă. 

CSÎD: În acest moment, se pare că în Bucureşti trăiesc în jur de 1.100.000 de femei şi 800.000 de bărbaţi. Cât de greu crezi că este să găseşti persoana potrivită?

I.V.: Dacă ne rezumăm la cifre, este aproape imposibil! Dacă totuşi credem într-un scenariu pe care Dumnezeu îl are scris pentru fiecare dintre noi, atunci şansele sunt mari. Totul se întâmplă cu un scop, oamenii pe care îi cunoaştem vin în viaţa noastră cu un anumit scop, pentru a ne ajuta să parcurgem etapele spirituale obligatorii şi există, poate, un moment potrivit şi un om potrivit pentru fiecare dintre noi, alături de care putem clădi o relaţie solidă, sinceră şi frumoasă! Toate la timpul lor, atunci când suntem oarecum pregătiţi pentru următorul nivel al evoluţiei. 

CSÎD: Cât de greu a fost pentru tine ca fiind una dintre 1.100.000 de femei să ajungi cunoscută? Care au fost paşii?

I.V.: Aşa a fost să fie! Sunt o norocoasă, mi s-a oferit o şansă pe care am reuşit să o fructific. Am ştiut întotdeauna că fără munca susţinută şi fără permanenta dorinţă de perfecţionare, nu aveam cum să mă menţin. Să ajungi cunoscut în ziua de azi este facil, foarte facil. Esenţial este însă prin ce anume te faci cunoscut şi mai ales cum reuşeşti să te menţii şi să evoluezi. Iată că au trecut 10 ani de când am început munca în televiziune şi cred că mi-am construit o carieră şi un traseu lin şi frumos. 

CSÎD: Ce alimente eviţi cu desăvârşire?

I.V.: Cum spuneam mai sus, nu mai consum pâine, decât foarte rar, nu beau sucuri acidulate şi, în general, nu mănânc produse pline de E-uri şi alte chimicale. 

CSÎD: Cum arată meniul tău? Ce cantităţi?

I.V.: Dimineaţa mănânc un iaurt degresat cu tot felul de seminţe şi o linguriţă de miere, la prânz optez pentru carne de vită, curcan sau peste cu garnitura de legume sau salată, iar seara mănânc o salată. Ca gustări prefer migdalele, merele sau batoanele proteice. 

Fotograf: Adi Stoicoviciu
Realizator: Mădălina Drăgoi
Vestimentaţie: Adidas, Intersport, Nike, vestimentaţia vedetei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: