Laura Cosoi şi pasiunea pentru frumos

Laura Cosoi, protagonista comediei bulevardiere “Portret la minut”, a jucat rolul principal şi în pictorialul CSÎD, experimentând culori pastelate, combinaţii florale în spiritul unui beauty de mai. Şi pentru că în acest sezon albastrul este la putere, ciel şi turquoise fac senzaţie pe pleoape.
  • Publicat:
Laura Cosoi şi pasiunea pentru frumos

Laura Cosoi, protagonista comediei bulevardiere “Portret la minut”, a jucat rolul principal şi în pictorialul CSÎD, experimentând culori pastelate, combinaţii florale în spiritul unui beauty de mai. Şi pentru că în acest sezon albastrul este la putere, ciel şi turquoise fac senzaţie pe pleoape.

Roz însă pe pomeţi, arcade şi pe buze te trimite cu gândul la cireşii înfloriţi. Cât despre secretele frumuseţii, Laura face dezvăluiri în premieră…   

“Nu am nevoie de o haină, de o geantă, de un pantof cum am nevoie de un parfum. Pentru mine parfumul este completarea şi prelungirea mea. Parfumul vorbeşte în locul meu. Nu trebuie să spun nimic dacă mă apropi de cineva şi acel cineva ar reuşi să-mi simtă parfumul… Ar fi suficient.”

“Ador să adulmec. Uneori mi-aş dori să fiu o grădină plină cu flori. O salcie înflorită, busuioc, o magnolie, regina nopţii, o frezie, iasomie, liliac, lemnul trunchiului de copac, cleiul de la brazi, iarba proaspăt cosită, doar ca să pot bucura natura cu aromele răspândite în jurul meu.”

Având o frumuseţe nativă, vedeta Pro TV descoperă produsele de machiaj la o vârstă foarte fragedă. “Eu prima oară am început să mă machiez când m-am apucat de dans. În clasa a V-a făceam dans sportiv şi tot ceea ce ţinea de dans şi de scenă ţinea şi de make-up, de păr, de aranjat în general. Şi aşa am descoperit eu această pasiune pentru aranjat.”

Care cu timpul a căpătat noi valenţe. “Îmi place să schimb mereu ceva la mine, nu-mi place să fiu tot timpul la fel machiată şi frumoasă. Îmi place să fiu nemachiată, îmi place să arat ca un băiat, precum Cruella uneori, ca o cucoană, ca un copil… Îmi place să testez, mi se pare că trăiesc mai multe vieţi în una.”

CSÎD: Mama, bunica ţi-au insuflat un fel de a fi. Ai preluat ceva anume din ritualul lor de frumuseţe?

Laura Cosoi: Bineînţeles că da. De la mama am preluat tot. La  început, pe vremea când făceam dans sportiv, mama mă machia, ea era şi antrenoarea mea, mă însoţea peste tot. Sora mea mă ajuta cu hainele, iar mama mă machia, coafa, ea era şi profesoara, era şi mama, şi prietena, era şi stilistul personal.

Pasiunea pentru frumos a început când o urmăream pe mama înainte să iasă din casă – cum se aranja şi “mă dădea pe spate” când se rimela. Mă uitam cum îşi întorcea genele, are nişte gene extraordinar de lungi şi de dese, mă fascina, sorbeam fiecare mişcare. Nu încercam însă să o imit, dar ulterior mi-a cam ieşit.

 

Cât timp petreci în faţa oglinzii pentru un perfect look? 
L.C.: Sunt nişte etape pe care le parcurg, depinde. Dacă merg la un eveniment pregătirea durează 20-30 de minute. Nu fac nimic special, mă dau cu cremă, îmi aplic un pic de fard pe pleoape, fondul de ten, mascara, blush-ul şi rujul (e din ce în ce mai puternic în ultima perioadă).

În premieră însă declar ca m-am cronometrat şi mai mult durează să mă pregătesc să mă bag în pat, decât să plec din casă. Pentru că am un întreg ritual de îngrijire de seară, am reţetele mele. De exemplu, combin ulei de măsline cu ulei de sâmburi de struguri, de susan şi vitamina E.

Amestecul are la bază ulei de măsline în care adaug câteva picături din fiecare, iar ca să tai mirosul de ulei de măsline, poţi să pui ulei de lavandă. De asemenea, poţi să pui la macerat, tot în ulei de măsline mentă, scorţişoară – compoziţie pe care o aplici pe faţă şi pe corp seara înainte de culcare. Şi mai nou şi pe păr. Trebuie însă să nu fie Andrei( n.r. Smiley) acasă ca să pot să fac şi pentru păr o mască – doar cu ulei de măsline.

 
Ritualul de îngrijire se schimbă o dată cu prefixul? La 30 de ani ar trebui să acorzi o atenţie sporită per ansamblu?
 
L.C.: Fizic nu simt nici o schimbare odată cu prefixul 🙂 Schimbarea are loc mai mult în interior şi de fapt nu s-a schimbat, e un curs firesc. Eu mă autoironizez zicând că atunci când râd am 15 riduri de expresie la un ochi şi 15 la celălalt. Nişte riduri am făcut, dar ăsta e farmecul, nu? Ridurile înseamnă că ai trăit ceva, că ai o experienţă de viaţă, că ai ceva de spus, sunt de expresie şi atunci nu mă deranjează.

Cred că dacă nu te iei aşa de mult în serios, ai mai mult de câştigat. Şi important este să ai o stare bună, să râzi mult, să nu te gândeşti că ţi se “strâmbă” faţa. Mai bine ţi se “strâmbă” faţa decât sufletul. La 30 de ani, nu ai cum să te simţi altfel decât în floarea vârstei. În primul rând, dincolo de prefix, e vorba de respect faţă de propria-ţi persoană. Pentru darul lui Dumnezeu care mi-a dat o viaţă, o faţă, un corp, o minte, un suflet şi trebuie să le îmbogăţesc.

Nu trebuie lăsate aşa cum au venit, trebuie în permanenţă adus un plus de ceva frumos – că e la exterior, că e la interior. Şi cum am grijă să citesc o carte bună, să urmăresc un film bun, să mă duc la teatru, să-mi hrănesc sufletul, tot aşa îmi hrănesc şi trupul. Ador însă să-l masez. Eu sunt cu masajele. Dacă mâine îmi spui să fac masaj de dimineaţă până seara nu mă voi plictisi. Fac masaj în fiecare zi, în continuu, nu am limită. Îmi fac timp pentru masaj – adică dacă am 2 ore libere fac masaj, mă duc sau vine cineva acasă. E nelipsit din viaţa mea, mă face să mă simt bine. 

 
Admiratoarele Laurei pot afla şi alte secrete de frumuseţe pe blogul vedeteilauracosoi.ro
 
Machiajul de la filmări/şedinţe foto te-a influenţat în vreun fel? Ţi-ai schimbat stilul?
 
L.C.: Sincer, eu am un simţ al ridicolului destul de dezvoltat. Nu încerc să experimentez machiajul realizat la un pictorial. La mine acasă lucrurile stau diferit. Când vine vorba de proiecte, mă las în voia stiliştilor 100%, nu vin cu ideile mele, cum mă văd eu pe mine. Atitudinea e totul, indiferent de coafură sau machiaj. 
 
Smiley “te place” mai mult aranjată într-un anume fel? Eşti receptivă la sugestiile lui?
 
L.C.: Eu am sentimentul că acum dacă pun pe mine 30 de kilograme, el se va comporta ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. El găseşte partea frumoasă indiferent că sunt răcită sau nu, că par umflată la ochi sau nu. Mi se pare incredibil ca un om cu care trăieşti să găsească doar calităţile. Îl surprind, deşi după 5 ani, crede că mă cunoaşte, tresare. Îl surprind în continuare… Nu-mi propun, dar îmi iese. 
 

Fotografii de: Adrian Stoicoviciu
Beauty editor: Andreea Chirilă
Make-up artist: Adela Pasc
Hair stylist: Alina Marin, fht.ro
Acesorii & Vestimentaţie: Alina Carp, Atelier Aiurea, H&M

Citeşte şi: Vrei o talie ca a Laurei Cosoi? Vezi aici ce ai de făcut!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân