Laserul inteligent, aliatul nr. 1 al pielii

În ultimii ani, în saloanele de medicină estetică, a avut loc o adevărată invazie laser: tot mai multe proceduri se bazează pe emisii de lumină. Iar acestea, deloc ieftine, pot reconfigura aspectul pielii. Coşmaruri pentru multe femei, acneea şi grăsimile reprezintă provocări maxime pentru specialişti.
  • Publicat:
Laserul inteligent, aliatul nr. 1 al pielii
Laserul inteligent, aliatul nr. 1 al pielii

În ultimii ani, în saloanele de medicină estetică, a avut loc o adevărată invazie laser: tot mai multe proceduri se bazează pe emisii de lumină. Iar acestea, deloc ieftine, pot reconfigura aspectul pielii. Coşmaruri pentru multe femei, acneea şi grăsimile reprezintă provocări maxime pentru specialişti.

„Blue Light Photodynamic Therapy Illuminator System” – iată cum se numeşte tehnologia inovatoare care tratează acneea moderată. Cu ajutorul unei surse compacte de lumină fluorescentă albastră, zonele cu acnee sunt tratate 5-10 minute de 2-3 ori pe săptămână. Astfel, rezultatele apar datorită efectului puternic antiinflamator şi regenerator al luminii.

Scalpul, umerii, spatele şi zonele cu foliculită beneficiază de tratament, o şedinţă pe o zonă costând în medie 25 euro. Însă tehnologia merge chiar mai departe. „Comanda antiaging, în sens figurat”, ne-a declarat prof. dr. Ioan Nedelcu, „poate fi dată celulelor corpului uman şi în special pielii, prin utilizarea unui alt tip de laser cu energie joasă cunoscut sub numele de laser cu lumină rece, LED Triwings.

Acesta posedă un potenţial regenerator, tratând acneea, cicatricile de acnee, vitiligo, leziunile cutanate vasculare şi pigmentare. Practic, produce resetarea funcţională a tuturor tipurilor de celule cutanate, cu ştergerea ridurilor superficiale şi mai ales reducerea spectaculoasă a vergeturilor”.

Cu toate armele împotriva grăsimii
 
Dacă în anii trecuţi, radiofrecvenţa bipolară şi apoi tripolară veneau în sprijinul remodelării corporale şi făceau legea împotriva celulitei, acum în cabinetele de renume se folosesc Thermage şi Ulthera. Aceste terapii se bazează pe efectul puternic regenerator pe care îl are încălzirea straturilor mai profunde tisulare cu ajutorul radiofrecvenţei. Însă aceste proceduri sunt mult mai agresive, ajungând la adevărate “coaceri” ale celulelor la peste 60 grade Celsius, spre deosebire de terapia cu frecvenţa tripolară care determină o creştere de până la 42-45 grade Celsius.

Dar visul pacientelor şi medicilor rămâne descoperirea metodei ideale de a scăpa de grăsime, fără a schimba stilul de alimentaţie sau a exagera la sală. Iar încercările cercetătorilor de a găsi tehnologia ideală dau roade din când în când, cu un preţ pe măsura rezultatelor din ce în ce mai spectaculoase şi mai dorite de femei. Pe ce s-ar putea baza super tehnologiile de ultimă oră? Pe transmiterea informaţiei către adipocite care ar suna cam aşa: eliberează grăsimea acumulată şi apoi, eventual, autodistruge-te!

Prof. dr. Ioan Nedelcu ne povestea că, într-adevăr, “cuanta de energie joasă emisă de aparatele laser, în anumiţi parametri, se poate comporta ca un purtător al unui mesaj informaţional. Şi în momentul în care interacţionează cu o celulă vie, îi transmite practic acesteia o comandă”. Iar pe principiul binomului cuantă-informaţie se bazează şi dispozitivele ReduStim, respectiv LipoCryo. ReduStim utilizează cuante de energie magnetică cu valori extrem de mici pentru a transmite celulelor grase comanda de a elibera grăsimile din componenţa lor, fără ca această eliberare să afecteze viabilitatea sau integritatea morfologică a celulelor grase.

Cu alte cuvinte, ele rămân pe loc, fiind doar “mulse” de grăsimea care se eliberează în circulaţie. “Folosirea aparatului ReduStim în ritm de 2 şedinţe a 30 de minute timp de 6 săptămâni reduce, în medie, circumferinţa abdomenului cu cel puţin 6 centimetri, prin topirea grăsimii de pe abdomen şi mai ales a grăsimii viscerale intraabdominale”, spune prof .dr. Ioan Nedelcu. Iar costul se situează la 150 euro în medie pe şedinţă. 

 
Îngheţ benefic
Cu ajutorul cuantelor de energie joasă, aparatul de liporeducţie LipoCryo dă comanda eliminării grăsimii, dar şi pe cea de îngheţare a adipocitelor. Dispozitivul exercită şi efectul de vacuum pentru abdomen, flancuri, coapse, braţe. Condiţia esenţială este să existe minimum 3,5 cm grăsime, iar pentru fiecare zonă de tratat sunt necesare între 1 şi 3 şedinţe de tratament cu durata medie de 30 de minute.

După o şedinţă, grosimea stratului de grăsime se reduce cu 3-15 mm, ceea ce echivalează cu o pierdere de 25-45% din grăsimea zonei tratate. Rezultatele încep să fie vizibile din ziua 15 de tratament şi sunt maximale pentru o şedinţă, la 45 de zile, fără dietă şi fără exerciţii fizice speciale. După 45 de zile, se poate efectua o nouă şedinţă de tratament. O singură zonă tratată costă în jur de 250 euro.

 

Citeşte şi: Laserul Fraxel re:pair – revolutia in „repararea” pielii ridate, fara chirurgie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân