Invata sa-ti ingrijesti parul vara!

Vara este un anotimp dificil in ceea ce priveste parul. El necesita ingrijire sporita, tratamente de mentinere si hranire, deci, foarte mult timp. Pe langa ca se deshidrateaza, despica si decoloreaza de la soare, el isi pierde si stralucirea ori textura.
  • Publicat:
Invata sa-ti ingrijesti parul vara!
Invata sa-ti ingrijesti parul vara!

Vara este un anotimp dificil in ceea ce priveste parul. El necesita ingrijire sporita, tratamente de mentinere si hranire, deci, foarte mult timp. Pe langa ca se deshidrateaza, despica si decoloreaza de la soare, el isi pierde si stralucirea ori textura.

Vrei sa ai un par frumos si sanatos, chiar si pe timp de vara? Nimic mai simplu – urmeaza sfaturile noastre si parul tau va arata mai sexy si mai stralucitor decat oricand!

1. Dieta pentru par
* intrucat firul de par contine aproape in intregime proteine, regimul tau alimentar ar trebui sa contina mult peste, multa carne alba si o cantitate inseamnata de lactate. Nu te feri de aceste alimente, si vei avea un par asa cum ti-ai dorit!

* elimina treptat cantitatea de carbohidrati pe care o consumi, si renunta in special la alimentele care contin fainuri albe ori ingrediente pe baza de gluten! Astfel, vei reusi sa inlaturi problemele scalpului, cum ar fi matreata si secretiile de sebum in exces.

* ca sa asiguri supletea firului de par, este bine sa incluzi in dieta unt de arahide, precum si uleiuri benefice (de masline, de cocos, de migdale).

2. Masti naturale

Mastile care se pot prepara oricand, acasa, rapide si eficiente nu trebuie sa lipseasca din rutina ta saptamanala de ingrijire corporala. Nu uita insa, ca ce e prea mult strica! Nu exagera cu aplicarea mastilor, fie ele si naturale, preparata acasa, pentru ca acestea pot face mai mult rau decat bine! Intinde-le imediat dupa ce ai amestecat toate ingredientele, si maseaza scalpul bine, usor insa, ca sa nu vatami pielea capului cu unghiile. Lasa-le sa actioneze pret de 30-40 de minute, apoi aplica un strat subtire de sampon delicat si clateste foarte bine cu multa apa.

Masca ayureveda – se prepara din cantitati egale de suc de lamaie proaspat stors si ulei de masline. Principalul beneficiu adus parului este suplete, si se recomanda in special parului uscat, lipsit de stralucire.

Masca ruseasca –  se obtine din cantitati egale de iaurt si lapte batut, care se amesteca bine si se aplica uniform pe toata suprafata parului. Intareste radacinile si ofera finete si stralucire.

Masca mediteraneana –
se amesteca doua galbenusuri de ou si doua lingurite de miere. Cantitatea se mareste in functie de lungimea parului. Amestecul actioneaza ca un balsam hranitor care stimuleaza radacinile firului de par si calmeaza pielea scalpului.

Masca Celopatrei –
se obtine din argila si este foarte eficienta in cazul parului tern, deteriorat.

Masca filipineza – se prepara cu ajutorul uleiului de masline extravirgin si a coniacului (cantitatile recomandate fiind de doua parti ulei, o parte coniac). Masca are efect de refacere a firelor de par despicate.

Tine cont de sfaturile noastre, apeleaza la mastile pe care ti le-am propus, si parul tau va arata sanatos si frumos, indiferent de vreme! Daca mergi la mare, apeleaza cu incredere la produsele de styling care asigura protectie UV, nu iti uda parul cu apa sarata si poarta palarie!

 (A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân