Invata sa te relaxezi!

Pentru a te bucura de viata, ai nevoie in primul rand sa gasesti modalitatea ideala de a te relaxa din cand in cand. Relaxarea iti amelioreaza angoasele si te ajuta sa gasesti euforia de care ai nevoie. In plus, aceasta ajuta la marirea rezistentei organi
  • Publicat:
Invata sa te relaxezi!
Invata sa te relaxezi!

In prima instanta, este foarte important sa ai in preajma ta persoane pozitive, volubile. Colegii de serviciu care au o influenta negativa asupra ta trebuie evitati pe cat posibil. Iata cateva modalitati care te-ar putea ajuta in incercarea de a te relaxa:

1. Inchiriaza o comedie sau un film de animatie haios, si delecteaza-ti seara cu ele. Rasul te ajuta sa privesti viata si problemele in perspectiva, si diminueaza tensiunea.

2. Relaxeaza-te cu yoga! Daca nu ai timp sa mergi la un curs de acest fel, cumpara casete sau DVD-uri care iti arata cum sa faci ca sa scapi de stres. Fa yoga macar 15 minute zilnic, si vei vedea ca tonusul tau va creste. In plus, muschii se vor relaxa si starea de bine se va simti si la nivel fizic.

3. Ia pauze de 5-10 minute doar pentru tine! Cea mai buna perioada pentru acest exercitiu, este dimineata, dupa ce te trezesti. Bea un ceai sau savureaza o cafea singura, incercand in acelasi timp sa te gandestice anume vei face in ziua respectiva.

4. Fa miscare! Asculta melodiile tale preferate si misca-te pe ritmul muzicii ca sa incepi ziua bine. Iti vei revitaliza trupul, dar si tonusul psihic.

5. Scrie un jurnal! Online sau pe hartie, nu conteaza. Asterne-ti gandurile in fiecare zi, cu dorinte, asteptari si dezamagairi deopotriva, si vei cedea cat de relaxant poate fi. Si cititul este o buna alternativa.

6. Scrie o scrisoare prietenei tale din liceu cu care nu ai mai vorbit de ani buni. Povesteste-i ce s-a intamplat cu tine in acest timp, si incurajeaza stabilirea unei corespondente.

7. Fa o baie cu spuma! Poti sa o asezonezi si cu un pic de muzica in surdina si cu cateva lumanari. Daca nu iti place foarte mult sa asculti muzica, ia o revista si rasfoieste-o.

Relaxarea si acordarea de timp pentru sine sunt caile ideale de a pastra echilibrul si de a face fata presiunilor la care suntem supusi zilnic. Bucura-te de momentele frumoase si nu te sfii sa arati celor din jur ca esti fericita.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Cum sa ai buze perfecte
Cum sa ai buze perfecte
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân