Vedetele te ajută să înveţi să ai cel mai frumos păr

Ca să ai un păr perfect, îţi trebuie gene bune. Dar chiar şi în acest caz, fără un stilist talentat, frumuseţea podoabei capilare ar putea trece neobservată. Imaginează-ţi doar că nu te-ai mai tuns de câteva luni, ieşi de sub duş şi îţi laşi părul să se usuce. Nu va arăta chiar senzaţional!
  • Publicat:
Vedetele te ajută să înveţi să ai cel mai frumos păr

Ca să ai un păr perfect, îţi trebuie gene bune. Dar chiar şi în acest caz, fără un stilist talentat, frumuseţea podoabei capilare ar putea trece neobservată. Imaginează-ţi doar că nu te-ai mai tuns de câteva luni, ieşi de sub duş şi îţi laşi părul să se usuce. Nu va arăta chiar senzaţional!

Uite ce vor mai toţi stiliştii. Îţi speli părul cu grijă, cu un produs profesional, aplici balsam şi ajungi în faţa lor. În felul acesta, părul poate fi modelat după bunul plac al unui om talentat, iar aspectul e de cele mai multe ori senzaţional. În plus, un păr frumos coafat schimbă orice fizionomie. Dar înainte de a fi coafat de un stilist cu experienţă şi talent, are nevoie de îngrjire. Haideţi să vedem care sunt secretele unor podoabe capilare sănătoase şi aici nu ne referim la gene.

Sofia Vergara (foto alăturat) e frumoasă şi îmbrăcată într-un sac, ce să mai vorbim de o rochie superbă care îi pune în valoare formele? Dar ce spuneţi de părul castaniu, des şi strălucitor? În privinţa podoabei capilare, lucrurile sunt clare. Şi mama ei s-a bucurat de un păr la fel de frumos. Şi de la mama a învăţat o reţetă sfântă: ulei esenţial de lavandă, de portocale, ulei de măsline şi ulei de migdale.

Care sunt proporţiile? 20 ml ulei de măsline, 10 ml ulei de migdale şi câte 3 picături din uleiurile esenţiale. Totul se pune într-un bol de ceramică (niciodată plastic), se mixează bine şi se aplică cu o pensulă pe toată suprafaţa părului. Apoi se menţine peste o oră, ca să aibă efect. Masca se aplică o dată pe săptămână.

Jessica Alba nu crede în reţete cu uleiuri, ci în industria cosmetică. Este motivul pentru care a încercat aproape toate gamele profesionale pentru îngrjirea părului. Nu este fidelă uneia, ci schimbă săptămânal mărcile. E bună sau nu reţeta, rămâne la latitudinea fiecăruia. Cert este că Jessica are o podoabă capilară de nota 10.

Cheryl Cole însă crede că stilistul ei i-a schimbat viaţa, adică frumuseţea podoabei capilare. El i-a aplicat pentru prima oară ulei de avocado, dar şi un mix din acest fruct proaspăt pe toată suprafaţa părului. Apoi i l-a coafat şi rezultatul a fost fenomenal.

Kate Beckinsale se încrede în puterea duşurilor reci. Ea e convinsă că un păr frumos nu poate fi obţinut decât cu un şampon bun şi cu apă rece aplicată la finalul duşului. Aşadar, îşi roagă stilistul ca, atunci când o spală pe cap, să încheie operaţiunea cu apă rece ca gheaţa. Apoi i se face masaj cu gheaţă pe toată suprafaţa scalpului de 2 ori pe săptămână.

Şi în felul acesta, crede ea, părul arată senzaţional. Apa rece este bună pentru revigorare, dar micşorează în dimensiuni capilarele şi astfel pielea nu se mai irigă bine. Aşadar, nici firul de păr nu mai este hrănit corespunzător, deci va fi afectat în timp. Kate însă crede cu tărie în puterea cuburilor de gheaţă.

Apoi i se face masaj cu gheaţă pe toată suprafaţa scalpului de 2 ori pe săptămână. Şi în felul acesta, crede ea, părul arată senzaţional. Apa rece este bună pentru revigorare, dar micşorează în dimensiuni capilarele şi astfel pielea nu se mai irigă bine. Aşadar, nici firul de păr nu mai este hrănit corespunzător, deci va fi afectat în timp. Kate însă crede cu tărie în puterea cuburilor de gheaţă.

Christina Hendricks are o culoare pe care nu vă recomandăm s-o obţineţi acasă. Pentru această nuanţă de roşu, un stilist are nevoie de şcoală serioasă. Părul decolorat şi ulterior vopsit cu un pigment puternic este agresat la maximum şi, ulterior, trebuie hrănit corespunzător. Dacă vreţi o culoare senzaţională, ulterior trebuie să ajungeţi la coafor cel puţin de 2 ori pe săptămână ca să beneficiaţi de măşti speciale şi de coafat blând. În caz contrar, s-ar putea să observaţi la duş o problemă pe care nu şi-o doreşte nimeni.


Eva Longoria este frumoasă de la mama natură, iar pentru păr are un singur truc. A eliminat orice produs cosmetic care conţine sodă şi sare. Alege astfel cosmeticele blânde şi bogate în vitaminele A şi E, cei doi antioxidanţi care acţionează şi în privinţa aspectului podoabei capilare. Vă place Jessica Biel cu breton sau fără? Oricare ar fi răspunsul, aflaţi că actriţa îşi spală podoaba capilară o dată la 2 zile.


Ea crede că o curăţare perfectă a părului îi oferă strălucirea dorită şi că aceasta este condiţia esenţială înaintea măştilor sau a produselor de styling.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: