Intampina vara cu o piele proaspata

Ultimele zile de primavara, atunci cand vara incepe sa-i ia locul, sa devina tot mai puternica si sa-si intre total in drepturi ar putea fi cele mai grele pentru noi. Luate pe nepregatite, caldura scoate la vedere piele palida, calcaie aspre sau fire de p
  • Publicat:
Intampina vara cu o piele proaspata
Intampina vara cu o piele proaspata

Ultimele zile de primavara, atunci cand vara incepe sa-i ia locul, sa devina tot mai puternica si sa-si intre total in drepturi ar putea fi cele mai grele pentru noi. Luate pe nepregatite, caldura scoate la vedere piele palida, calcaie aspre sau fire de par pe unde nu te astepti. Mai rau decat atat, schimbarile bruste de temperatura pot cauza acnee, exces de sebum si chiar activarea sau reactivarea vreunei alergii. Din fericire, exista solutii pentru aproape orice problema, iar tu vei putea savura in continuare, nestavilita, plimbarile in parc, evadarile la picnic sau iesirile la piscina.Pielea ta pare mai degraba de crocodil?

Pilea de pe maini si mai ales cea de pe picioare a inceput sa capete un aspect solzuros incat pare ca ai intrat intr-un proces de metamorfoza la finele caruia vei lua forma unui crocodil? Ei bine, antidotul consta in doua procedee magice: exfoliere si hidratare. Foloseste un gel exfoliant cand faci dus, iar apoi in mod obligatoriu hraneste-ti pielea cu o crema hidratanta. Pentru picioare, poti sa sari peste partea cu exfolierea daca obisnuiesti sa folosesti lama ca arma impotriva firelor de par.

Coatele si genunchii au devenit cenusii?

Pielea in aceste zone este mult mai uscata decat cea de pe restul corpului asfel incat poate sa aiba un aspect fisurat, albicios sau cenusiu. Acest neajuns este cu atat mai evident cu cat pielea are o nuanta naturala mai inchisa. Cel mai nimerit este sa folosesti o crema grasa pentru aceste zone si sa eviti frecarea lor in nestire. De asemenea, evita sa stai in genunchi sau sa te sprijini in coate, altfel nu vei face decat sa le amplifici neajunsurile.

Cosuri in cele mai neobisnuite locatii?

Pe spate, pe fese, in zona inghinala sau prin orice loc complet nepotrivit, exact acolo unde iti este mai greu sa le faci fata. Si, ca si cand nu ar fi de ajuns aceasta neplacere, acneea mai lasa si urme. Daca gelurile si unguentele destinate starpirii cosurilor nu mai fac fata, apeleaza cu incredere la tratamentele practicate la cabinetele cosmetice: cele pe baza de laser sau lumina intens pulsata sunt cele mai eficiente.

Bataturile din talpi sunt asa de aspre incat iti rup ciorapii?

Tocurile inalte sau pantofii prea mici sunt principalii factori care determina aparitia bataturilor. Aceasta neplacere poate fi evitata daca folosesti incaltaminte comoda, pe masura ta sau branturi care se insereaza in interiorul pantofilor si care inlatura durerile. Pentru a scapa de bataturi, inmoaie-le intai in apa calda si razuieste-le cu o pila speciala pentru picioare sau cu o piatra ponce. In cazul in care nu cedeaza, apeleaza la tratamente farmaceutice sau la abilitatile unei cosmeticiene.

Zona inghinala este invadata de bubite rosii?

Epilarea in aceasta zona este o adevarata provocare mai ales pentru unele dintre noi, intrucat de cele mai multe ori lasa urme “de toata frumusetea”: bubite, firse crescute sub piele, cosuri, pustule cu puroi… Evita lama in acest caz si opteaza pentru ceara de unica folosinta, foloseste exfoliante pentru a preintampina cresterea firelor de par sub piele si ai grija sa folosesti unguente dezinfectante dupa epilare. De asemenea, foloseste sapun antibacterian inainte si dupa epilare pentru a preveni infectarea porilor.

Axile paroase?

Pielea din zona axilei este extrem de sensibila si multe femei nu suporta decat lama pentru indepartarea firelor de par. Daca lama este solutia la care ai apelat si tu ai grija ca aceasta sa fie in permanenta curata si igienizata. Spal-o dupa fiecare utilizare si aplica-i capacul de protectie, nu o tine neacoperita cu lunile pe etajera din baie pana cand se acopera complet de praf. Pentru o protectie maxima impotriva infectiilor pielii este indicat sa folosesti de fiecare data o lama noua. Si daca nu vrei sa-ti agresezi pielea, nu folosi lama in sensul invers al cresterii firelor de par.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Unghiile indica afectiuni  nebanuite
Unghiile indica afectiuni nebanuite
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”