Ingrijirea pielii – intre obsesie si normalitate

Orice femeie viseaza la un produs miraculos de infrumusetare, iar reclamele chiar ne fac sa credem ca exista cu adevarat: facelift instant, zero pori, hidratare imediata. Dar obsesia noastra de a arata perfect este absurda. Ridurile apar, la fel si pistru
  • Publicat:
Ingrijirea pielii - intre obsesie si normalitate
Ingrijirea pielii - intre obsesie si normalitate

Numeroase linii de produse pentru ingrijirea pielii au devenit mult prea complicate – in afara faptului ca sunt destul de scumpe si iti mananca mult timp ritualul de folosire a lor. De exemplu: gel de curatare, lotiune tonica, crema pentru riduri, crema pentru zi, crema pentru noapte si lista poate continua. Poti pastra ritualul de ingrijire simplu, si totusi la fel de eficient. Majoritatea femeilor au tendinta de a exagera: daca pielea este uscata, o hidrateaza prea mult iar daca este grasa, o curata excesiv.

Produsele bune de ingrijire, ca si cele de machiaj, nu trebuie sa coste o avere. Daca ai ajuns la nivelul de cateva milioane cheltuite pe o crema de fata, deja ai depasit pragul normal. Prin urmare, este foarte important sa nu cazi in capcana marketingului si sa nu plateste sume extreme pentru “pseudostiinta”.
Pentru a-ti pastra sanatatea si frumusetea, este esential sa nu faci greseli “criminale” pentru piele si trebuie sa respecti cateva reguli simple. Iti prezentam cateva dintre ele:

Protejeaza-te de razele soarelui
Vara a trecut si crezi ca soarele nu mai este o amenintare pentru pielea ta. Gresit! Foloseste crema cu filtru UV indiferent de anotimp, chiar si iarna fiind indispensabila, mai ales pentru tenul tau. Razele ultraviolete sunt nocive pentru piele, fiind una din cauzele care determina aparitia prematura a ridurilor.

Nu fuma!
Pielea ta este un organ mare si are nevoie de oxigen, deci de o circulatie cat mai buna. Fumatul impiedica asta in mod dramatic. Din aceasta cauza, pielea fumatorilor pare uscata si lipsita de stralucire. In loc ca sangele tau sa transporte oxigenul indispensabil pielii, acesta transporta toxine si oxidanti impreuna cu o cantitate mai mica de oxigen.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi
Nu te culca niciodata machiata! Daca ar exista un top al greselilor in ceea ce priveste ingrijirea pielii, aceasta ar fi pe primul loc. Cu toate ca sunt destul de putine femei care incalca aceasta regula, sunt mult mai multe cele care incalca regula spalarii de dimineata. Spalatul pe fata dimineata este la fel de important precum cel de seara pentru ca pe durata noptii se acumuleaza la suprafata pielii celule moarte, sebum sau praf.

Nu neglija unele zone ale pielii
Calcaiele, coatele, gatul si decolteul au nevoie de hidratare si ingrijire. Foloseste un gel de dus exfoliant delicat in aceste zone pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii si aplica o crema hidratanta, potrivita pentru zona respectiva. Pe decolteu poti aplica crema de fata pe care o folosesti de obicei sau poti folosi crema de corp. Calcaiele, coatele  si genunchii au nevoie de o ingrijire speciala, de aceea foloseste o crema puternic hidratanta.

Atinge-ti fata cat mai rar si spala-te pe maini cat mai des
Este foarte tentant sa-ti storci cosurile sau punctele negre si sa iti cureti pielea uscata. Dar cu cat iti traumatizezi pielea mai mult, cu atat creste rsicul aparitiei cicatricelor. Aplica produse care trateaza problema pe care o ai si lasa-le sa actioneze.

Pastreaza-ti machiajul curat
Inlocuieste regulat aplicatorul de pudra. Foloseste dischetele pentru demachiere o singura data si arunca-le direct la cos. Nu le pune in trusa de machiaj cu gandul ca le vei arunca mai tarziu. Din cand in cand, fa curat in raftul tau de produse cosmetice si arunca-le pe cele vechi sau pe care nu le mai folosesti. Durata de valabilitate a produselor cosmetice variaza intre 6 si 12 luni. Nu cumpara produse atat de scumpe incat sa ti se rupa inima daca vei fi nevoita sa le arunci.

Articol exclusiv online (Georgiana Dorobantu)

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Trateaza pielea deshidratata
Trateaza pielea deshidratata
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”