Vrei un păr vopsit? Alege culoarea părului care ţi se potriveşte

Culoarea potrivită este esenţială în accentuarea personalităţii femeii, ea o poate înfrumuseţa sau, dimpotrivă, poate dezavantaja puternic trăsăturile feţei.
  • Publicat:
Vrei un păr vopsit? Alege culoarea părului care ţi se potriveşte

Culoarea potrivită este esenţială în accentuarea personalităţii femeii, ea o poate înfrumuseţa sau, dimpotrivă, poate dezavantaja puternic trăsăturile feţei.

Arabella Saulig, stilistul Wella Professional TOP TEAM, ne sfătuieşte cum să alegem culoarea cea mai potrivită dacă vrem să ne vopsim părul.

Culoarea părului se alege în primul rând în funcţie de culoarea (tonalitatea) pielii, apoi se iau în considerare culoarea ochilor, personalitatea, profesia – important este să se stabilească de la bun început din ce tipologie face parte: caldă sau rece.

Stilistul este cel mai în măsură să facă o diagnoză corectă şi să ajute clienta să şi aleagă cea mai potrivită culoare a părului. Percepţia culorii este subiectivă şi este foarte important să stabilim cu ajutorul catalogului culoarea dorită.


Arabella Saulig, stilistul Wella Professional TOP TEAM

Tonalitatea pielii se stabileşte observând pielea neafectată de soare (după ureche) sau se pot observa venele de pe interiorul antebraţului: venele verzi înseamnă tipul cald, iar cele albastre tipul rece. Mai există o modalitate utilizată de stilişti: se poziţionează o folie de aluminiu argintie sau aurie dedesubtul bărbiei clientei, şi se observă dacă lumina reflectată pe faţă este benefică sau dezavantajează.

Dacă tenul are:
– Tonalitatea galbenă – se potrivesc culorile calde (gen arămiu, blond cald piersică, castaniu).
– Tonalitatea roz – sunt potrivite culorile reci (precum blond cenuşiu, castaniu cenuşiu).

Cum mai puteţi afla cărui tip faceţi parte? Gândiţi-vă ce culori preferaţi în privinţa hainelor, iată câteva exemple:
– Vi se potrivesc culorile: roşu, portocaliu, olive, atunci cu siguranţă e bine să alegeţi nuanţe calde de blond auriu, blond roze, aramiuri piersică.
– Dacă vă place roşul rece, fuchsia, negru, albastru, verde pin, atunci vi se potrivesc nuanţe reci cum ar fi blond argintiu, castaniu cenuşiu, negru.
– Preferaţi culorile violet sau gri grafit? Vă încadraţi într-un segment neutru şi puteţi alege un blond bej, ciocolatiu sau mahon.

Dacă luăm în considerare cele patru mari categorii de culoare, putem face următoarea încadrare:

Părul negru

O culoare larg răspândită la noi, dar care nu stă bine oricui, în plus este destul de anevoios de transformat dacă persoană în cauză se plictiseşte de ea. Anumite femei aleg negrul din comoditate sau datorită temperamentului introvert – sunt persoane mai serioase care nu doresc să iasă în evidenţă.

Părul negrul încadrează frumos un ten alb cu ochii negrii, căprui închis sau albăstrii. Trebuie avut însă în vedere că negrul scoate în evidenţă toate imperfecţiunile feţei, astfel încât nu se recomandă a fi purtat după o anumită vârstă. 
Dacă avem şi o tunsoare în tendinţe, un bob cu ceafă scurtă sau o tunsoare scurtă cu topul lung, această culoare poate fi înviorată cu accente de grafit, albastru marin.

Părul roşu

O culoare purtată în mod clar de persoane puternice, curajoase, care vor să atragă atenţia. Roşul violet rece se potriveşte unui ten alb, uşor rece sau neutru, iar roşul arămiu piersică mai degrabă unui ten cald.

Accentele pot face mult diferenţa în acest caz: dacă vorbim de un păr lung cu diferenţe de lungime şi mişcare, putem opta pentru diferite nuanţe (tonalităţi) de arămiu, auriu, roze, pentru un foarte delicat joc de lumini. Dacă părul este mai scurt atunci culorile pot fi mai puternice, mai intense cu accente mai evidente.

Părul castaniu

O tonalitate mai închisă şi mai rece sau spre violet se potriveşte persoanelor cu tenul spre rece, pe când mahonurile, castaniul arămiu sau auriu celor cu tenul cald.

Plajă accentelor este foarte mare aici: de la albastru, verde, violet până la un blond rece grafit, iar combinaţia cea mai reuşită este cea a unui păr cu o culoare de bază castaniu cu accente albastre fine, care să accentueze linia tunsorii.

Părul blond

Este cel mai dorit la noi, dar care poate duce la cele mai multe probleme, din cauza culorii natural închise din această zonă. Blond înseamnă la noi decolorare sau vopsiri intense, procese chimice ce trebuiesc făcute cu grijă.

Regula este aceeaşi: dacă tenul este rece ca şi tonalitate, apelăm la un blond argintiu, cenuşiu, perlat; dacă vorbim de tipologia caldă atunci mai degrabă ne îndreptăm spre un blond bej auriu, piersică sau roze.

FOTO: Wella Professionals

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”