Vara asta ajuta-ti picioarele sa respire

Taie-ti unghiile scurt si patrat, pentru a evita incarnarea lor. Cat despre culoare, unghiile naturale sunt interzise pe timp de vara!
  • Publicat:
Vara asta ajuta-ti picioarele sa respire
Vara asta ajuta-ti picioarele sa respire

Femeile au tendinta sa acorde mai multa atentie fetei, corpului, mainilor si sa uite de picioare. Sufocate toata iarna in cizme si sosete, pe timp de vara lasa-le sa iasa la lumina. Nu oricum insa! Afla cum poti sa le pui in valoare si sa le transformi intr-un atu al frumusetii tale!

Vara asta spune nu incaltamintei incomode, asfaltului incins, prafului si umiditatii. Asta daca nu vrei sa te indrepti cu pasi rapizi catre micoze, bataturi, calcaie uscate si unghii incarnate.

Acorda-le atentia cuvenita

Avand in vedere ca suporta greutatea intregului corp, merita putina atentie din partea ta. Uite ce trebuie sa faci pentru ca sandalele tale sa dezvaluie niste picioare sanatoase si ingrijite:

– Spala-le in fiecare seara cu apa calduta (cat sa iti inmoi pielea) si cu sapun.

– O data pe saptamana exfoliaza-le, fie cu un gomaj adaptat pentru picioare, fie cu piatra ponce sau pila, care te scapa de celulele moarte instalate in zonele tari ale calcaielor.

– Hidrateaza-le cu o crema special conceputa pentru aceasta zona. Insista asupra calcaielor si a zonei din jurul degetelor.

– Taie-ti unghiile scurt si patrat, pentru a evita incarnarea lor. Cat despre culoare, unghiile naturale sunt interzise pe timp de vara! Asa ca foloseste cele mai vesele culori, adaptate bineinteles tinutei vestimentare.

– Dupa ce s-a terminat sedinta de ingrijire, urmeaza si cea de relaxare. Terminatiile nervoase din intreg corpul se gasesc in talpi asa ca de ce sa nu-ti faci un bine? Foloseste un ulei revitalizant si fa-ti un masaj!

Aceste ingrijiri sunt absolut necesare, daca vrei sa te feresti de problemele specifice zonei:

Micoze: umiditatea, in combinatie cu praful, bacteriile si caldura, dau nastere la infectii fungice, cum este "piciorul atletului". Aceasta este o boala cutanata localizata intre degetele de la picioare, caracterizata prin fisuri, iritatii, mancarimi si crapaturi. Uneori sunt atinse si unghiile, acestea capatand un aspect tern si casant.

Bataturi:
de cele mai multe ori, din cauza incaltamintei prea stramte si a tocurilor prea inalte, pielea se ingroasa foarte tare in spatele articulatiilor degetelor de la picioare, dand nastere bataturilor. Destul de greu de combatut, acestea dispar fie cu ajutorul unor creme speciale, fabricate in farmacii, fie cu ajutorul unui specialist (dermatolog sau pedichiurist).

Unghii incarnate: cauzate de cresterea marginilor laterale ale unghiilor in tesuturile moi din jurul lor, intr-o prima faza acestea pot fi tratate cu aplicari de antiseptice si pedichiura. Intr-un stadiu mai avansat insa, mai bine ar fi sa apelezi la ajutorul unui dermatolog, care iti va prescrie un tratament specific sau, dupa caz, va interveni chirurgical.

Asa ca, daca vrei sa-ti cada lumea la picioare vara asta, acum stii ce ai de facut!

Citeste si Picioare sanatoase si sexy
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eden Spa sarbatoreste Mariile
Eden Spa sarbatoreste Mariile
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”