Tratamente simple pentru ingrijirea unghiilor

Ingrijeste-ti unghii folosindu-te de cateva sfaturi simple.
  • Publicat:
Tratamente simple pentru ingrijirea unghiilor
Tratamente simple pentru ingrijirea unghiilor

Frumusetea este una dintre preocuparile oricarei femei care se respecta, mai cu seama in sezonul rece cand temperaturile scazute, vantul, ploile si zapada ii pun in pericol stralucirea. Ce trebuie sa stim este ca ritualul de ingrijire nu ar trebui sa se rezume la ten, par si corp, ci si la unghii, pentru ca si acestea sufera pe timp de iarna. Iata cateva modalitati simple prin care sa le protejezi si sa le redai frumusetea:

1. Incepe prin inlaturarea cuticulelor. Daca le lasi sa se dezvolte prea mult, vor incetini ritmul de crestere al unghiei. Nu te repezi nici sa le retezi cu forfecuta pentru ca ele au rolul de a proteja unghia, iar taierea lor deschide calea infectiilor. Inmoaie-ti degetele intr-un bol cu apa calduta si sapun, iar cand cuticulele s-au inmuiat, impinge-le usor spre baza unghiei cu un betisor din lemn.

2. Curata cu ajutorul betisorului celulele moarte de pe suprafata unghiei, prin miscari circulare.

3. Pentru intarirea si hidratarea unghiilor, maseaza-le cu ulei de masline sau de floarea soarelui, ori cu continutul unei capsule de vitamina E.    

4. Pentru protejarea unghiei, foloseste numai lacuri de buna calitate, pentru a evita stergerea repetata cu dizolvant. Acesta ataca structura unghiei, slabind-o. De asemenea, nu coji lacul de pe unghii, pentru ca unghia se zgarie.

5. Unghiile uscate, friabile, sunt rezultatul expunerii indelungate la produsele de curatenie, detergenti de vase etc. De aceea, pentru a evita exfolierea si ruperea lor, poarta intotdeauna manusi din plastic cand utilizezi astfel de substante.

6. Un amestec din sare de bucatarie, cateva picaturi de lamaie si putin ulei este deosebit de eficient pentru stralucirea unghiilor, in special in cazul in care sunt decolorate. Dupa ce le masezi cu acest amestec, inmoaie-le in lapte pentru a le hrani si hidrata.

7.
Lasa unghiile sa respire din cand in cand. Asta inseamna ca nu ar trebui sa mentii lacul pe unghii prea mult timp. Sterge-l dupa o saptamana si lasa-ti unghiile libere o zi sau doua.

Citeste si Protejeaza-ti unghiile fragile si subtiri!
                  Noua manichiura frantuzeasca

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”