Top 3 ingrediente pe care trebuie să le conţină cremele antirid

Pentru a lupta împotriva semnelor îmbătrânirii premature a pielii, există un aliat pe care ne putem baza oricând – cremele şi produsele anti – îmbătrânire.
  • Publicat:
Top 3 ingrediente pe care trebuie să le conţină cremele antirid

Studiile arată că cei mai mulţi factori care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii sunt în strânsă legătură cu stilul de viaţă pe care îl avem. Printre cauzele majore ale îmbătrânirii pielii se număra o dietă săracă în substanţe nutritive, lipsa odihnei, consumul excesiv de alcool, fumatul, stresul de zi cu zi şi radiaţiile ultraviolete emise de soare. Dar pentru a lupta împotriva semnelor îmbătrânirii premature a pielii, există un aliat pe care ne putem baza oricând – cremele şi produsele anti – îmbătrânire.

Acestea se aleg în funcţie de tipul de ten, de nevoile  pielii, dar şi de ingredientele pe care acestea le conţin. Andreea Haş, make-up artist, face un top al ingredientelor benefice pe care trebuie să le aibă crema antiaging.

Retinolul favorizează reînnoirea celulară
Acest derivat de vitamina A tratează liniile fine, ridurile şi petele solare. Formele de retinol „sunt printre cele mai bune ingrediente anti-îmbătrânire pe care le avem. Retinolul accelerează reproducerea celulară, îndepărtează celulele moarte şi stimulează colagenul şi elastina, stimulând repararea celulară la nivelul cel mai adânc al pielii. De asemenea, pompează circulaţia prin creşterea formării vaselor de sânge, astfel încât pielea arata mai sănătoasă”, spune Andreea Haş, make-up artist.

Extractele de goji contribuie la refacerea ţesuturilor deteriorate
Fructele goji au efect antioxidant extrem de puternic şi conţin de câteva sute de ori mai multă vitamina C faţă de citrice. Asta înseamnă că reprezintă o soluţie excelenta contra îmbătrânirii premature şi a ridurilor profunde. Aceste bogăţii ale naturii refac structura de colagen a pielii şi fibră musculară, fiind tot mai utilizate în formulele cosmetice. Datorită bogăţiei de vitamine, minerale şi oligoelemente, acestea hrănesc pielea, o hidratează şi îi conferă supleţe.

„Produsele cu extract de goji luptă împotriva îmbătrânirii, protejează aspectul tânăr al pielii, îmbunătăţind textura pielii şi prevenind apariţia semnelor trecerii timpului”, precizează Andreea Haş.

Acizii de fructe exfoliază cu succes tegumentele
„Acizii de fructe (AHA) provin din citrice, afine, struguri şi trestia de zahăr. Au o acţiune exfolianta care elimină celulele moarte de la suprafaţa epidermei, hidratează şi netezeşte ridurile, redând strălucirea tenului. Cremele antirid pe bază de acizi de fructe sunt recomandate în cazul tenului deshidratat şi uscat, precum şi după o expunere îndelungată la soare ”, spune Andreea Haş, make-up artist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”