Sprâncene perfecte – iată cum le obţii singură, acasă

Oricât de frumoasă ar fi o femeie, dacă sprâncenele nu sunt in ordine, isi pierde un mare capital din farmecul personal. Şi cum experienţa ne-a demonstrat că înfigerea pensetei la nimereală sau cu prea mult elan poate dăuna grav frumuseţii, iată câteva sfaturi de care ar trebui sa ţineţi seama înainte de a începe ritualul sprâncenelor.
  • Publicat:
Sprâncene perfecte - iată cum le obţii singură, acasă

Oricât de frumoasă ar fi o femeie, dacă sprâncenele nu sunt in ordine, isi pierde un mare capital din farmecul personal. Şi cum experienţa ne-a demonstrat că înfigerea pensetei la nimereală sau cu prea mult elan poate dăuna grav frumuseţii, iată câteva sfaturi de care ar trebui sa ţineţi seama înainte de a începe ritualul sprâncenelor.

Desigur, nu vă apucaţi de lucru înainte de a reţine cel mai important sfat: dacă nu aveţi îndemânare, pentru că v-aţi născut pur şi simplu cu 2 mâini stângi, mai bine mergeţi la un salon. Nu vă riscaţi singure acasă, rezultatele s-ar putea să vă oblige la un concediu în următoarele săptămâni.

Aşadar, pentru început, aveţi nevoie de următoarele instrumente: pensetă, creion dermatograf, o forfecuţă, o periuţă pentru mascara curată şi uscată pentru a pieptăna sprâncenele.

1. Pieptănaţi cu atenţie firele de păr în jos, în aşa fel încât să rămână evidenţiată linia superioară a spâncenelor. Tăiaţi vârfurile firelor care sunt prea lungi şi ies prea mult în evidenţă. Acum că aţi făcut puţină curăţenie, treceţi la următrul pas…

2. Măsurătorile. Pentru punctul de plecare al sprâncenelor se ia ca reper frecvent laterala nasului. Pune creionul lângă nas urmărind colţul interior al ochilui – acolo unde se întâlneşte cu sprânceana ar fi punctul de pornire.

Punctul de maximâ curbură rezultă ţinând creionul similar dar trecând prin centrul pupilei de data aceasta.

Înclinând apoi creionul mai mult, până la colţul exterior al ochiului se obţine capătul, punctul de final al sprâncenei.

3. Cât de groase ar trebui să fie sprâncenele? Pentru a le da o formă plăcută, armonioasă, nu folosiţi oglinzi cu lupă. Priviţi-vă intr-o oglindă mare, care să vă cuprindă nu doar chipul în întregime, dar şi o parte din umeri. În felul acesta, veţi vedea cum se integrează în întreg „peisajul”.

Stabiliţi aşadar cât ar trebui să pensaţi, doar firele răzleţe sau e nevoie să intraţi puţin şi în forma lor? De preferat ar fi să nu pensaţi cu prea multă lăcomie, întrucât sprâncenele prea subţiri conferă un aspect ascuţit, aspru chipului, adăugându-i şi câţiva ani în plus. Ba mai mult, cu cât zona dintre arcul sprâncenei şi pleoapa superioară este mai mare, cu atât este mai dezavantajos pentru voi în anii ce vor urma, întrucât pielea de aici este sensibilă, fragilă şi are tendinţa de a se lăsa, iar acest lucru va fi foarte evident.

Mai reţineţi şi că după o perioadă îndelungată în care au fost pensate prea mult, este dificil să le mai regeneraţi, unica soluţie la care mai puteţi apela fiind tatuajul. Deloc flatant!

Dacă pe acoluri sprâncenele nu sunt dese, atunci cu ajutorul creionului dermatograf umple golurile dintre fire.

4. Intră, deci, în scenă penseta. După ce aţi hotărât care va fi forma sprâncenelor, începeţi să smulgeţi fir cu fir, evitând să eliminaţi mai multe fire dintr-o dată. Pensaţi câte un fir, iar apoi priviţi-vă în oglindă, de la distanţă. Nu interveniţi prea mult asupra formei lor pentru că, ţineţi minte, nimic nu armonizează mai bine decât natura. Asupra liniei superioare este indicat să nu vă avântaţi, întrucât aceasta este cea care le dă naturaleţea. Eliminaţi strict firele răzleţe. Nu uitaţi de cele crescute către tâmple.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”