Sfecla roşie – beneficii uimitoare pentru frumuseţe!

Sfecla roşie poate fi un adevărat miracol pentru corpul tău, asta dacă înveţi câteva “reţete” rapide, uşoare, dar magice!
  • Publicat:
Sfecla roşie - beneficii uimitoare pentru frumuseţe!

Sfecla roşie este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, fiind plină de vitamine şi minerale cu adevărat miraculoase pentru organism. Mai mult decât atât, este o legumă extrem de bogată în fitonutrienţi şi antioxidanţi, studiile arătând că poate să lupte împotriva cancerului, că este un excelent tonic al ficatului şi că are „puteri” purificatoare pentru întreg organismul!

Dar pe lângă beneficiile sale curative, sfecla este şi un bun prieten al frumuseţii! Fie că este vorba despre păr, ten sau piele, sfecla roşie poate fi un adevărat miracol pentru corpul tău, asta dacă înveţi câteva “reţete” rapide, uşoare, dar magice!

Sfecla pentru ten

Buzele tale sunt uscate şi crăpate? Încearcă un scrub cu sfeclă! Vei avea nevoie de doua sfecle mici, 5 linguriţe de zahăr alb, 1 linguriţă de zahpr brun, 1 linguriţă de ulei de cocos şi o jumătate de linguriţă de miere. Amestecă ingredientele până la omogenizare şi masează-ţi apoi buzele cu amestecul obţinut. Nu numai că vei obţine buze moi şi catifelate, dar poţi folosi amestecul rămas ca fiind un lip-gloss home-made!

Creează-ţi propriul blush! Amestecă 1 lingură de ulei de migdale, 1 lingură de pudră de sfeclă şi o lingură de unt de shea. Ia apoi o cratiţă şi pune în ea 1 cană de apă şi aşează apoi în ea un pahar gol. Lasă paharul să se încălzească (la foc mic pentru a nu se crăpa) şi pune apoi în el amestecul. După ce ingredientele s-au topit şi omogenizat, strecoară amestecul folosind un tifon sau o sită. După ce s-a răcit, eşti liberă să foloseşti “fardul” atât ca blush cât şi ca luciu de buze!

Vrei o cremă anti-acnee? Sfecla este un adevărat învingător în lupta cu acneea şi tenul depigmentat, asta datorită nivelului ridicat de fier, vitamine şi minerale pe care le conţine. Amestecă o sfeclă rasă cu aproximativ ¼ ceaşcă de smântână şi aplică amestecul obţinut ca o mască. Lasă să se usuce şi apoi clăteşte bine cu apă rece. Repetă procedura de cel puţin 2 ori pe săptămână şi vei scăpa de acnee mai repede decât crezi!

Sfeclă pentru păr

Vrei o schimbare de look, dar nu ai curaj să apelezi la metodele clasice? Adaugă un impuls de culoare cu sfeclă! Amestecă un pahar de suc de sfeclă cu puţin praf de henna pentru a adăuga o nuanţă roşu-castaniu părului tău! Deşi efectul va ţine doar câteva spălări, dacă totuşi nu eşti hotărâtă sa faci o schimbare completă, poţi obţine doar câteva şuviţe clătindu-ţi pur şi simplu părul cu puţin suc de sfeclă şi lăsându-l să acţioneze timp de aproximativ o oră înainte de clătire.

Sfeclă pentru corp

Pentru o piele catifelată şi lipsită de celulită, sfecla poate fi remediul perfect! Amestecă trei sfecle de mărime mijlocie, trei linguri de miere şi 1 linguriţă de piper negru măcinat. Aplică acest amestec pe zonele pe care doreşti să le “repair” şi înveleşte apoi zonele respective cu celofan. Lasă să acţioneze timp de aproximativ 30 de minute şi apoi clăteşte. Repetă tratamentul odată pe săptămână şi vei fi uimită de rezultate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân