Sfaturi utile pentru o pedichiură perfectă!

Vara este anotimpul în care mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de modul în care arată picioarele noastre. Unghiile trebuie să fie perfecte, iar pielea de pe călcâie nu trebuie să trădeze faptul că nu avem timp să ne ocupăm de pedichiură.
  • Publicat:
Sfaturi utile pentru o pedichiură perfectă!

Vara este anotimpul în care mai mult decât oricând trebuie să avem grijă de modul în care arată picioarele noastre.

Evident, asta nu înseamnă că în sezonul rece trebuie să le neglijăm.

Unghiile trebuie să fie perfecte, iar pielea de pe călcâie nu trebuie să trădeze faptul că nu avem timp să ne ocupăm de pedichiură.


Reguli de urmat pentru o pedichiură perfectă

Primul pas pe care trebuie să-l urmăm este să ne pregătim picioarele. Acest moment va fi şi unul de relaxare.

Avem nevoie de un bazin pentru pedichiură cu apă caldă în care adăugăm o pastilă efervescentă care ne va relaxa picioarele şi ne va ajuta să îndepărtăm mai uşor stratul de piele bătătorită (calozităţile).

După ce am ţinut picioarele în apa călduţă timp de 15-20 de minute, este bine să folosim o pilă pentru călcâie ca să înlăturăm pielea bătătorită. Este indicat să evităm folosirea instrumentelor cu lame pentru a nu stimula creşterea calozităţilor.

Scurtăm unghiile şi împingem cuticulele. Unghiile nu trebuie scurtate foarte mult şi trebuie pilite drept pentru a evita încarnarea lor, iar pe cuticule putem pune un ulei hidratant.

Continuăm cu un exfoliant pentru eliminarea celulelor moarte şi cu o mască pentru hidratare pe care o lăsăm să acţioneze 10-20 minute.

Ştergem surplusul de mască şi facem masaj cu o cremă reparatoare sau cu un gel răcoritor.

Am terminat cu hidratarea şi  continuăm cu aplicarea culorii pe unghii.

Pentru ca oja să se fixeze şi să reziste foarte bine, trebuie să înlăturăm orice urmă de grăsime sau praf de pe suprafaţa unghiilor cu un dehidrator sau superdegresant, dupa care aplicăm o bază protectoare. Aceasta poate să fie una transparentă sau una tip tratament pentru unghii îngălbenite, striate sau moi.

Oja pe care o aplicăm trebuie să fie fluidă şi aplicată în 2 straturi fine, nu unul gros, pentru a se usca mai repede şi a rezista mai mult.

La finalul pedichiurii punem un strat de top coat cu luciu puternic sau cu uscare rapidă.

Gata, picioarele sunt relaxate, unghiile înfrumuseţate, deci putem porni la drum. Cu cele mai decupate încălţări!

Sfaturi pentru unghii cu probleme

Dacă unghiile tale au o tendinţă de îngălbenire, sucul de lămâie poate rezolva problema rapid! Înmoaie-ţi picioarele în suc de lămâie câteva minute sau tamponează fiecare unghie cu o dischetă demachiantă înmuiată, bineînţeles, în suc de lămâie.

Dacă ai unghiile sfărâmicioase şi exfoliate, înmoaie-ţi picioarele în apă fierbinte câteva minute, iar apoi aplică cremă hidratantă din abundenţă.

De asemenea, atunci când îţi faci pedichiura, încearcă să nu foloseşti o pilă de unghii foarte aspră şi să alegi una potrivită nevoilor tale.

Unghiile de la picioare sunt mult mai expuse infecţiilor, deoarece ciupercile pot cauza afecţiunea cunoscută sub numele de „picior de atlet”, afectând unghiile după ce au suferit o leziune. Dacă unghiile picioarelor sunt infectate este necesar un tratament prescris de medic!

Atenţie la pedichiura cu gel!

La fel ca în cazul manichiurii cu gel, trebuie să eviţi expunerea pe termen lung a pielii la ultravioletele emise de lămpile speciale de uscare a lacului de unghii. Şedinţele de pedichiură cu gel unde timpul de expunere depăşeşte 8 minute ar trebui să te pună pe gânduri. 

De asemenea, fii atentă şi la instrumentele folosite de cosmeticiană, dacă alegi să-ţi faci pedichiura la salon. Acestea trebuie să fie bine sterilizate! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”