Sfaturi pentru o manichiură perfectă la tine acasă!

Mâinile tale merită măcar o dată pe săptămână un tratament special, manichiura fiind un element important din îngrijirea oricărei femei. Dacă nu ai posibilitatea să ajungi atât de des la un salon, o poţi face singură, chiar la tine acasă! Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obţii manichiura ideală!
  • Publicat:
Sfaturi pentru o manichiură perfectă la tine acasă!

Mâinile tale merită măcar o dată pe săptămână un tratament special, manichiura fiind un element important din îngrijirea oricărei femei.

Dacă nu ai posibilitatea să ajungi atât de des la un salon, o poţi face singură, chiar la tine acasă!

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obţii manichiura ideală!

Foloseşte întotdeauna o bază – este regula principală a unei manichiuri perfecte. Baza transparentă nu numai că îţi protejează unghiile împotriva petelor ce pot apărea de la oja colorată, dar ajută, de asemenea, la păstrarea manichiurii intacte pentru mai mult timp.

De asemenea, înainte de aplicarea bazei, poţi folosi un degresant de unghii. Acesta favorizează bunul aspect al unghiei, eliminând urmele de ulei sau grăsime şi permite o aplicare bună şi rezistentă a lacului de unghii.

Foloseşte o pensulă de la un lip gloss vechi – uită de beţişoarele pentru urechi, curăţă bine pensula unui vechi lip-gloss şi foloseşte-o pentru a înlătura excesul de ojă de pe marginea unghilor.

Evită lacurile de unghii cu uscare rapidă – acestea sunt de obicei deshidratante şi pot să-ţi usuce foarte tare unghiile. Având în vedere că îţi realizezi manichiura acasă, acordă-ţi mai mult timp şi alege o ojă de unghii obişnuită. Dacă totuşi eşti grăbită şi vrei neapărat să se usuce mai repede decât în mod normal, ţine-ţi mâinile în apă rece imediat după terminarea manichiurii şi vei obţine efectul de „uscare rapidă”.

Aplică straturi subţiri de ojă – dacă vrei neapărat să accentuezi culoarea, este recomandat să aplici 3 straturi subţiri de ojă în defavoarea a două groase. Astfel, manichiura ta o să se usuce repede şi nu rişti să obţii acel efect nedorit, de unghii pătate şi lipicioase.

Foloseşte un produs de curăţare fără acetonă! Acetona îţi usucă unghiile şi poate avea un efect negativ asupra pielii din jurul ei, dăunând unghiei în sine.

Păstrează-ţi oja într-un loc răcoros, uscat şi întunecos, cum este de exemplu frigiderul! Stocarea lacurilor de unghii în frigider ajută la păstrarea lor mai mult timp, având în vedere că lumina şi căldura pot deteriora culoarea şi consistenţa lor.

Nu îţi tăia niciodată cuticulele! Acestea au un rol foarte important în a te proteja împotriva bacteriilor şi, prin urmare, a infecţiilor. Foloseşte o ustensilă moale pentru a le împinge spre baza unghiilor şi utilizează apoi un ulei special pentru cuticule pe care îl poţi achiziţiona de la orice magazin de cosmetice.

Aplică întotdeauna un ultim strat, transparent – la fel ca şi baza, acesta îţi va proteja manichiura de zgârieturi sau pete, făcând-o să reziste mai mult timp şi, de asemenea, va oferi un plus de luciu unghiilor tale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân