Secretele unui ten perfect mat

De multe ori ne intrebam daca este bine sau nu sa alegem un look mat. Machiajul mat vine si pleaca in functie de tendintele sezonului, iar in ultimii ani ne-am obisnuit cu look-ul stralucitor. Dincolo de ceea ce se poarta, trebuie sa stii daca machiajul m
  • Publicat:
Secretele unui ten perfect mat
Secretele unui ten perfect mat

Daca tenul tau are tendinta de a se ingrasa destul de usor, probabil ca iti place look-ul mat. In cazul in care ai tenul uscat, un machiaj mat poate arata bine imediat dupa aplicare, dar la sfarsitul zilei pielea ta va fi foarte uscata si va avea un aspect neplacut.  Desi pielea mata arata bine in fotografii, in realitate nu este in totalitate mata, are o stralucire naturala ce apare de obicei pe parcursul zilei, datorita sebumului. Singura metoda de a obtine un look perfect mat este aceea de a folosi produse matifiante nu numai pentru machiaj, ci si pentru ingrijirea pielii.

O metoda de a impiedica ingrasarea pielii pe parcursul zilei este aceea de a aplica o baza pentru machiaj speciala. Dupa aplicarea cremei hidratante si inaintea fondului de ten, poti utiliza o baza pentru machiaj matifianta. Poti alege sa folosesti acest tip de matifiant pe intreaga fata sau numai in locurile cu probleme, precum zona T. In cazul in care tenul tau are tendinta de a se ingrasa destul de repede, renunta la aplicarea cremei hidratante inaintea bazei pentru machiaj.

Daca vrei sa incetinesti producerea sebumului la nivelul tenului, poti face doua lucruri in acelasi timp: alege o crema hidratanta care sa reduca ingrasarea tenului. Astfel de creme costa ceva mai mult, dar sunt avantajoase daca ne gandim la cat de bine va arata machiajul tau dupa folosire. In afara de asta, cu cat glandele sebacee produc mai putin sebum, cu atat vei folosi mai putina pudra. Aplicata in cantitati mari, pudra iti ofera machiajul mat pe care il doresti, dar pretul este destul de mare, avand in vedere faptul ca vei arata ca si cand ti-ai fi bagat fata intr-un sac cu faina…

Atat hidratanta cat si matifianta, o astfel de crema va oferi un start bun tenului tau, inca de dimineata. Pielea ta va ramane proaspata si mata mai mult timp, evitand acel luciu pe care l-ai capata in cazul utilizarii unei creme hidratante fara efect matifiant. Chiar daca alegi cele mai bune produse, care iti ofera o foarte buna protectie impotriva ingrasarii tenului, pe durata unei zile va trebui sa iti retusezi machiajul. Daca vrei ca tenul tau sa fie perfect mat, dar fara a arata ca si cum ar fi uscat si nehidratat, foloseste cele mai bune produse de pe piata. Cel mai bine este sa consulti un dermatolog sau o cosmeticiana care sa te sfatuiasca cum sa iti ingrijesti tenul si ce produse sa alegi.

In cazul in care ai un ten mixt, incearca produsele special concepute sa tina sub control producerea sebumului din zona T. Acestea se pot aplica peste crema hidratanta, dar sunt si unele produse pe care le poti folosi in timpul zilei, peste machiaj, fara a fi nevoita sa adaugi apoi un alt strat de pudra.

Foarte important de retinut este faptul ca nu trebuie sa incerci oprirea in totalitate a secretiei de sebum la nivelul tenului, ci trebuie doar sa o incetinesti sau sa o reduci cantitativ. Aceasta substanta uleioasa secretata de glandele sebacee este propria arma a tenului tau impotriva factorilor nocivi precum praful, poluarea, razele solare care produc imbatranirea prematura a pielii.

Articol exclusiv online
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Frumusete de vara
Frumusete de vara
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân