Secretele unui ten perfect hidratat pe timp de iarnă

Chiar dacă în sezonul rece pielea este mai puţin expusă, învelişul nostru extern are nevoie de îngrijire. Practic, indiferent de anotimp şi de momentul zilei, pielea “trăieşte”, deci are nevoi, susţin experţii în frumuseţe. E timpul pentru mici schimbări în ritualul de frumuseţe.
  • Publicat:

Chiar dacă în sezonul rece pielea este mai puţin expusă, învelişul nostru extern are nevoie de îngrijire. Practic, indiferent de anotimp şi de momentul zilei, pielea trăieşte, deci are nevoi, susţin experţii în frumuseţe. E timpul pentru mici schimbări în ritualul de frumuseţe.

Dacă în anotimpul cald avem grijă ca pielea să primească protecţie UV în permanenţă, în anotimpul rece se pune accent în special pe hidratare. De aceea, este indicat să-ţi achiziţionezi creme cu o cantitate mai scăzută de apă în componenţă, creme mai grase care să nu “îngheţe” pe piele, ce asigură o mai bună protecţie la temperaturi scăzute. Indiferent de tipul de ten, pe perioada iernii optăm pentru o cremă cu putere mare de hidratare.

În timpul lunilor de iarnă pielea este supusă la efectele de uscare provocate de vremea rece, cu vânt sau uneori ninsoare, precum şi de umiditatea scăzută datorată încălzirii din interiorul casei. În efortul de a-ţi păstra căldura corporală ai putea găsi tentantă ideea unui duş lung şi cu apă fierbinte, sau de a da încălzirea la maxim pe perioade mai lungi de timp. În timp ce aceste lucruri pot ajuta pe termen scurt, ele reduc de fapt umiditatea din organism şi lasă pielea uscată, predispusă uşor la mâncărime, la iritaţii.

Cei cu pielea sensibilă, sau cu probleme ale pielii precum rozacee, eczeme sau dermatită atopică sunt afectaţi în mod special de efectele uscării pielii pe timp de iarnă. Când pielea devine prea uscată se poate sparge şi sângera, lăsând epiderma mai deschisă la iritare de la săpunuri şi îmbrăcăminte, iar pielea crăpată este de asemenea vulnerabilă şi la infecţii, rezultând un disconfort şi mai mare decât de obicei.

Pielea uscată este lipsită de elasticitate şi tonicitate, creează disconfort care se traduce adesea prin prurit (mâncărimi) şi are un aspect tern, fără strălucire. Este fragilă, cu semne de îmbătrânire prematură (riduri fine) şi este predispusă iritaţiilor. Privită îndeaproape, se pot observa descuamări mai ales pe pomeţi şi aripile nasului- desprinderea neregulată a celulelor moarte şi uscate din stratul superficial al pielii.

Hidratarea este extrem de importantă mai ales în sezonul rece, când filmul hidroplipidic nu mai oferă protecţia necesară, iar pielea devine mai sensibilă la acţiunea factorilor agresori: încălzirea din incinte, băile fierbinţi, frigul, umiditatea, vântul, stresul, radiaţiile UV, diferiţi compuşi chimici, diete deficitare.

Intră în galeria foto şi vezi sugestiile noastre de cosmetice pentru a te ajuta să-ţi menţii o piele hidratată în sezonul rece.

În machiaj sunt valabile aceleaşi reguli. Dacă vara este folosit fondul de ten pentru a ne proteja de razele solare şi a forma o barieră protectoare împotriva acestora, iarna acest produs cosmetic este utilizat în principal pentru a forma o barieră împotriva frigului.

Atenţie! Machiajul nu îl adaptăm în funcţie de anotimp. Paşii de bază sunt aceiaşi indiferent dacă e primăvară, vară, toamnă sau iarnă – fond de ten, anticearcăn (totul fixat cu pudră), aplicarea blush-ului, conturarea sprâncenelor şi machiajul ochilor, terminând cu rujul şi aplicarea mascarei.

Este normal ca pe timpul zilei să adoptăm un machiaj mai light iar seara putem accentua ochii mergând chiar până la un smokey eyes. Iarna nu trebuie însă să lipsească crema hidratantă (aplicată dimineaţa şi seara), fondul de ten şi, extrem de important, trebuie hidratate foarte bine buzele, susţin experţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân