SECRETELE frumuseţii Cleopatrei

Încă de când s-a descoperit faptul că secretul numărul 1 de frumuseţe al Cleopatrei erau băile în lapte şi miere, „fanaticii” frumuseţii au folosit aceste ingrediente în tratamentele de înfrumuseţare.
  • Publicat:
SECRETELE frumuseţii Cleopatrei

Încă de când s-a descoperit faptul că secretul numărul 1 de frumuseţe al Cleopatrei erau băile în lapte şi miere, „fanaticii” frumuseţii au folosit aceste ingrediente în tratamentele de înfrumuseţare.

Şi pentru că şi noi căutăm frumuseţea zi de zi, în fiecare colţişor, şi încercăm să descoperim noi secrete şi trucuri pentru a fi mai frumoase şi pentru a ne simţi mai bine în pielea noastră, am descoperit câteva modalităţi prin care poţi folosi laptele ca un ingredient magic pentru frumuseţe!

Lapte pentru îngrijirea feţei

Demachiant şi toner – ideal pentru această „reţetă” este laptele nepasteurizat, dar dacă nu ai de unde să-l cumperi, poţi folosi lapte normal, rece. Înmoaie o dischetă demachiantă în lapte şi curăţă-ţi faţa cu ea, apoi clăteşte-te cu laptele, la fel cum ai face cu un toner.

Mască hidratantă – amestecă câteva linguri de lapte şi o banană pisată până când obţii o cremă omogenă. Aplică apoi acest amestec pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Clăteşte bine cu apă şi vei observa diferenţa imediat!

Mască exfoliantă – amestecă lapte, fulgi de ovăz şi miere până când obţii o pastă. Aplică masca obţinută pe faţă, masează pentru câteva minute şi apoi lasă să acţioneze timp de aproximativ 30 de minute. Clăteşte apoi cu apă rece şi aplică o cremă hidratantă.

Scapă de urmele lăsate de acnee – amestecă o jumătate de cană de lapte, două linguriţe de bicarbonat, 1 linguriţă de pastă de roşii şi 1 linguriţă de cartofi fierţi şi zdrobiţi. Amestecă bine ingredientele şi aplică apoi pe faţă. Lasă să acţioneze timp de 30 de minute înainte de clătire. Efectele vor fi vizibile imediat, dar ţine minte că roşiile pot să fie destul de acide pielii sensibile, deci în cazul în care observi roşeaţă sau senzaţie de usturime, curăţă-ţi imediat faţa.

Lapte pentru un păr frumos şi sănătos

Mască pentru păr uscat şi degradat – Amestecă 3 linguri de lapte, o jumătate de banană, o linguriţă de miere şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplică masca obţinută pe întreaga suprafaţă a părului, pune-ţi o cască de duş şi lasă să acţioneze timp de o oră. Şamponează apoi şi clăteşte-ţi bine părul.

Mască hidratantă – Amestecă 1 linguriţă de lapte, 1 lingură de iaurt natural, 1 lingură de ulei de măsline şi aplică masca obţinută pe lungimea părului şi la rădăcină, mai ales în zona scalpului. După aproximativ 40 de minute poţi să te clăteşti şi să îţi speli părul cu şampon.

Lapte pentru frumuseţe din cap până în picioare

Baie revigorantă – Ai avut o zi obositoare şi vrei să te relaxezi? Umple cada cu apă caldă în care adaugă două căni de lapte, 1 cană cu miere, 6 linguri de bicarbonat, 3 linguri de zeamă de lămâie şi o jumătate de cană de ulei de măsline. Stai în cadă atât cât simţi nevoia, apoi fă un duş ca să te clăteşti. Te vei simţi mai relaxată, mai odihnită, iar pielea ta va avea un aspect şi o textură mai fină şi mai strălucitoare!

Relaxează-ţi picioarele – Ai stat în picioare întreaga zi, ai dansat pe tocuri o noapte întreaga? Într-un recipient în care să-ţi încapă picioarele amestecă apă caldă, două căni de lapte, 1 lingură de zeamă de lămâie, 4 linguri de sare epsom şi câteva picături din uleiul esenţial preferat de tine. Înmoaie-ţi picioarele în acea apă timp de aproximativ 15 minute. Nu numai că durerea va dispărea, dar bătăturile se vor ameliora, iar unghiile tale vor avea un aspect mai sănătos.

Vindecă micile arsuri – pentru arsuri minore, laptele poate să facă adevărate minuni! Înmoaie un prosop moale în lapte şi tamponează uşor zona afectată. Dacă arsurile sunt la degete, de exemplu, îţi poţi înmuia mâinile într-un bol cu lapte. Nu numai că senzaţia de arsură şi durerea vor dispărea, dar laptele va ajuta şi la cicatrizarea rănilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Învaţă să te machiezi corect!
Învaţă să te machiezi corect!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân