Scapă de mătreaţă în mod natural

Pentru că nu este suficient să ne bazăm pe un şampon în lupta cu mătreaţa, specialiştii recomandă "atacul" acesteia şi din interior. O dietă sănătoasă, un aport suficient de vitamine sau câteva remedii locale preparate în propria bucătărie ne pot ajuta să spune adio pentru totdeauna părului îmbâcsit.
  • Publicat:
Scapă de mătreaţă în mod natural

În ciuda multiplelor produse de îngrijire existente pe piaţă, multe dintre noi nu pot scăpa definitiv de mătreaţă. Pentru că nu este suficient să ne bazăm pe un şampon în lupta cu mătreaţa, specialiştii recomandă „atacul” acesteia şi din interior.

O dietă sănătoasă, un aport suficient de vitamine sau câteva remedii locale preparate în propria bucătărie ne pot ajuta să spune adio pentru totdeauna părului îmbâcsit de mătreaţă.

1. Pentru o podoabă capilară curată, mătăsoasă, strălucitoare, aveţi grijă ca alimentaţia zilnică să fie bogată în vitaminele A, B şi E. Dacă nu sunteţi sigure de calitatea alimentelor, apelaţi la suplimente alimentare, însă nu înainte de a cere sfatul medicului.

2. Înainte de şamponare, masaţi-vă bine scalpul pentru a activa circulaţia în zonă. Puteţi folosi, de asemenea, o pastă obţinută din pulbere din seminţe de Fenugreek, caş acru, un ou crud şi câteva picături se suc proaspăt de lămâie. Masaţi pielea capului bine, apoi părul pe toată lungimea lui.

3. Dacă mixtura de mai sus vi se pare mult prea complicată, puteţi masa scalpul cu un ulei natural, de migdale, măsline sau cocos şi lăsaţi să acţioneze peste noapte sau măcar cel puţin o oră înainte de a şampona.

Citeşte şi: Combate matreata si parul gras!


Vezi şi video: Aflaţi care sunt cele mai benefice alimente pentru un păr frumos

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”