Ridurile există! Deci lupt cu ele!

Liftingul facial şi lupta contra ridurilor prin tratamentul Skin Type.
  • Publicat:
Ridurile există! Deci lupt cu ele!

Am privit mult timp cu suspiciune tratamentele estetice de înfrumuseţare, din cauza zvonurilor despre proceduri nereuşite sau efecte secundare, dar în cele din urmă am înţeles că la baza acestor temeri eronate erau lipsa unei informări corecte şi a încrederii într-un medic specialist.

Însă medicul Dana Miricioiu de la Class MediSpa (www.classmedispa.ro) mi-a convins prin profesionalismul său şi astfel, pentru prima dată, m-am lăsat pe mâna unui chirurg plastician. Ea este medic specializat în chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, a introdus la noi în ţară tehnici noi de menţinere a sănătăţii pielii prin intervenţiile laser, iar când am cunoscut-o nu m-am abţinut să n-o descos în privinţa tratamentelor estetice de înfrumuseţare.

M-au impresionat modul deschis în care abordează pacientul, promptitudinea şi detaliile cu care îţi răspunde şi explică, deci practic mi-a câştigat complet încrederea, iar de aici şi până la primul meu tratament estetic n-a fost decât un pas.

Am ales tratamentul laser non-invaziv Skin Type, care poate fi considerat atât un lifting facial cât şi un tratament preventiv contra ridurilor. Acesta redă fermitatea pielii, acţionând asupra ridurilor şi laxităţii pielii de la nivelul feţei în cazul meu, dar poate fi aplicat şi pe alte zone ale pielii (abdomen, mâinilor sau fese).

Rolul lui este de a încetini procesul îmbătrânirii, iar la efecte putem adăuga denaturarea colagenului îmbătrânit şi stimularea colagenului nou. De aceea medicul Dana Miricioiu îl consideră ca fiind ”indispensabil, de la orice vârstă!”.

Tratamentul face parte din categoria terapiilor BBL (Broadband Light), care utilizează puterea luminii pulsate, cu rezultate excelente în terapia de fotoîntinerire.

Cum acţionează tratamentul laser non-invaziv Skin Type?

Utilizează radiaţii infraroşii care ajung în straturile profunde ale pielii unde produc încălzirea dermului, având ca efect remodelarea colagenului. Mai mult, se iniţiază un proces natural de regenerare prin care se crează o nouă reţea de fibre de colagen care conferă pielii o nouă fermitate.

Pielea este protejată în timpul tratamentului, toată procedura se realizează rapid şi confortabil, fără durere, nefiind nevoie de nici un fel de anestezie. Realizată la nivelul feţei şi al gâtului durează în medie 30 de minute.

Cum arată pielea imediat după tratament?

În afară de o uşoară înroşire locală, nimic nu se vede la suprafaţă. Pentru că este un tratament non-invaziv, nu există o perioadă de recuperare şi dacă vrei poţi aplica imediat un machiaj. De asemenea nu este nevoie ulterior de un regim special de îngrijire. Esenţială este însă aplicarea unei creme de hidratare cu protecţie solară ridicată în zilele următoare.

Timp de câteva zile după tratament mi-am simţit pielea feţei diferit, parcă aş fi purtat o mască invizibilă, fără a fi un disconfort, dar simţeam cum ”ceva” lucrează în adâncimea pielii. Am urmat seria tipică de 4 şedinţe a tratamentului, realizate la un interval de 2 săptămâni.

Care sunt rezultatele finale?

Am înţeles că această procedură nu este un substituent al liftingului chirurgical, iar rezultatele variază de la pacient la pacient. În cazul meu mă declar foarte mulţumită de schimbare, fermitatea tenului este vizibil îmbunătăţită, începutul de guşă datorat pielii lăsate a dispărut, iar regretul meu este că nu am încercat acest tratament mai devreme, respectiv înainte de 40 de ani.

Tratamentul laser non-invaziv Skin Tyte este sigur pentru orice tip de piele şi poate fi aplicat în orice zonă a corpului unde se doreşte o îmbunătăţire a fermitatii pielii. Dar nu aştepta prea mult: este mai bine să previi îmbătrânirea pielii decât să o tratezi.

Foto: Mihai Dăscălescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân