Ridurile au un nou duşman: Plasmolifting!

Artemisia Nicolau Gorea, consultant anti-aging şi fondatoarea Boutique Medical Spa, ne spune mai multe despre această terapie.
  • Publicat:
Ridurile au un nou duşman: Plasmolifting!

Plasmolifting este o metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology), inventată şi aplicată pentru prima dată de cercetătorii ruşi R.R. Ahmerov şi R.F. Zarudii.

Artemisia Nicolau Gorea, consultant anti-aging şi fondatoarea Boutique  Medical Spa, ne spune mai multe despre această terapie.

Plasmolifting este o metodă naturală de întinerire şi modelare a proceselor de regenerare a ţesuturilor. Acţiunea ei se bazează pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injectează în zonele afectate. Utilizarea plasmei bogate în trombocite în prezent este una dintre puţinele posibilităţi de dirijare a cicatrizării rănilor, precum şi de prevenire a infectării fără administrarea substanţelor medicamentoase.

Iniţial metoda a fost elaborată pentru aplicare în chirurgia maxilo-facială, în scopul îmbunătăţirii proceselor de regenerare şi tratamentului stărilor atrofice ale ţesuturilor moi. Însă, după cum arată practica, gama utilizării metodei Plasmolifting s-a extins semnificativ.

Printre ariile în care plasmoliftingul îşi arată deja eficienţa se numără medicina estetica (în proceduri antiaging, tratamentul acneei si complicatiilor acesteia), tricologia (are efecte anticadere deosebite), stomatologia (umplerea spatiului dupa extractia dentara,implantologia), traumatologia, ortopedia, urologia, ginecologia, dar şi alte sfere ale medicinei.

Pentru că orice tehnică inovativă care începe să câştige teren în sănătate suscită un interes deosebit, iată în cele ce urmează o succintă prezentare a PlasmoGel-ului, menită a înţelege mai uşor avantajele sale.

Trebuie spus încă de la început ca PlasmoGel in medicina estetica este o metodă minim invazivă, netraumatică şi productiv-injectabilă de întinerire, care foloseşte plasma pacientului pentru pregătirea unui filer natural, care este folosit ulterior la corectarea ridurilor superficiale si profunde, precum şi pentru corectarea conturului facial. Cu alte cuvinte, este un mod revoluţionar de a folosi propriul corp pentru înfrumuseţare.

Cum funcţionează plasmoliftingul?

Plasmo-Gel este pregătit din plasma, colectată în prealabil din sângele pacientului, apoi prelucrată termic. Această prelucrare face ca plasma să ia formă de gel, acest gel mixat cu plasma îmbogăţită cu trombocite, fiind produsul care se introduce în ţesuturi, în regiunea ridurilor sau a zonelor care necesită corectare. Plasmo-Gel activează celulele ţesuturile, ajutând la întinderea naturală a pielii. Regenerarea ţesuturilor prin această metodă duce la un efect mai îndelungat, lucru care se detaşează ca avantaj deosebit al acestei proceduri.

Procedura dă rezultate deosebite şi este recomandată în cazul îmbătrânirii şi schimbării premature a structurii pielii (riduri, pielea flasca, semne de fotoimbatranire , pierderea volumului ţesuturilor  feţei) . Efecte deosebite s-au evidenţiat şi în cazul cicatricelor post-acnee, acest aspect făcând din PlasmoGel o soluţie pentru problemele oricărei vârste.

Procedura în sine este una putin dureroasă, se realizează în condiţii de perfectă siguranţă pentru pacient şi nu produce alergii. De asemenea, produsul se elimină din ţesuturi, nu permite infectarea şi nu este mutagen, iar accesibilitatea sa este ridicată.

Pentru cei interesaţi de beneficiile acestei proceduri, trebuie menţionat că în perioada sarcinii sau alăptării, în cazuri de alergie la anticoagulante (heparina), boli sistemice ale sângelui, infectare acută sau probleme oncologice, această procedură prezintă contraindicaţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”