Reguli pentru o garderobă elegantă, cu buget redus!

Garderoba unei femei este un adevărat mister. Nu cred că am auzit, vreodată, o femeie care să susţină că are suficiente haine, destui pantofi şi prea multe pălării.
  • Publicat:
Reguli pentru o garderobă elegantă, cu buget redus!

Garderoba unei femei este un adevărat mister.

Nu cred că am auzit, vreodată, o femeie care să susţină că are suficiente haine, destui pantofi şi prea multe pălării.
Nu cred că am auzit vreodată o femeie care să nu îşi dorească încă o pereche de pantofi care, odată cumpăraţi, ajung motiv de dispută pe tema “nu am cu ce să îi asortez”.

În ciuda faptului că există milioane de magazine din care îţi poţi achiziţiona piese de îmbrăcăminte noi zi de zi, pentru sănătatea ta şi a bugetului tău, îţi sugerez câteva sfaturi de care să ţii cont dacă vrei să obţii o garderobă elegantă fără să fie nevoie să apelezi la un credit de împrumut la bancă şi fără a risca să fii penibilă ori exagerat de aranjată!

Limitează-te la o paletă simplă de culori!

Nuanţe de alb, bej, maro, albastru-închis, gri şi negru – şi înviorează-ţi ţinuta adăugând ocazional câte o haină colorată în tonuri de pietre preţioase sau articole cu imprimeuri – o cămaşă, o jachetă sau o bijuterie.

Colecţionează bijuterii expresive, nu diamante!

Piese cu un aer uşor exotic, un colier thailandez sau un colier din petre pe lanţuri mărgelate. Acestea nu sunt foarte scumpe, dar pot să dea oricărei ţinute pe care o porţi un aer interesant şi şic. Caută astfel de bijuterii la târgurile de vechituri sau atunci când călătoreşti.

Cheltuie-ţi banii pe accesorii, nu pe haine!

O pereche superb de pantofi sau cizme, o curea sau o eşarfă pot da un aer elegant chiar şi unui tricou purtat cu o pereche de jeanşi, şi durează cu mult mai mult. E opusul a ceea am sugerat în ceea ce privesc cheltuielile, dar o achiziţie de calitate, o dată la un an, să zicem, merită cu siguranţă!

Fii foarte atentă la lenjerie!

Mergi odată pe an să te măsori pentru a-ţi determina mărimea potrivită la sutien şi cumpără-ţi câteva sutiene care se potrivesc perfect corpului tău şi care îţi fac hainele să arate mai bine. Majoritatea femeilor consideră că poartă un anumit număr la sutien, dar adevărul e că mărimea sutienului tău se modifică în funcţie de hormoni şi de fluctuaţiile de greutate, iar un sutien care nu ţi-e bun sau care e prea întins îţi va face întreaga ţinută să arate jalnic.

Fii prietenă la cataramă cu croitorul tău!

Tory Burch, designer de modă, susţine că “cheia pentru a arăta foarte bine este să găseşti un croitor în care ai încredere şi care îţi place foarte mult. Orice haină arată mai bine când îţi vine perfect. Strâmtarea unei rochii pe talie sau tivirea unei perechi de pantaloni pentru a-i face să cadă elegant nu te costă mult, dar îţi va transforma garderoba”!

Fii o iubitoare de cămăşi şi bluze albe!

Nu contează dacă sunt cu nasturi sau simple, cu mânecă lungă. Arată bine în orice sezon, an după an, şi sunt suficient de versatile pentru a fi purtate la muncă, la o petrecere, peste un costum de baie sau cu o pereche de jeansi. Iar colierele expresive se potrivesc fantastic cu ele!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”