Răsfăţ suprem: masaj şi aromaterapie

O oră petrecută într-un centru spa poate fi oricând de ajuns pentru a căpăta acel aspect WOW, însă cu o singură condiţie: să abuzaţi de aromele potrivite. Arta de a îmbina mirosuri care mai de care mai delicioase cu tehnici relaxante de masaj reprezintă garanţia supremă a unei stări de bine, fizice şi mentale.
  • Publicat:
Răsfăţ suprem: masaj şi aromaterapie

O oră petrecută într-un centru spa poate fi oricând de ajuns pentru a căpăta acel aspect WOW, însă cu o singură condiţie: să abuzaţi de aromele potrivite. Arta de a îmbina mirosuri care mai de care mai delicioase cu tehnici relaxante de masaj reprezintă garanţia supremă a unei stări de bine, fizice şi mentale.

Specialiştii folosesc uleiuri esenţiale extrase din flori, tulpini, frunze, scoarţă de copac, rădăcini sau te miri ce alte părţi ale plantelor ce ascund miresme plăcute, iar rezultatul este uimitor.

În plus, nu doar masajul aromatic ne ajută să ne relaxăm complet, însă există o serie de alte artificii care stimulează inhalarea parfumului: beţişoarele aromate, ceaiurile fierbinţi, aerosolii, băile calde, cremele. Invadându-ne căile respiratorii, mirosurile plăcute au capacitatea de a stimula funcţia cerebrală, însă şi absorbţia la nivelul pielii poate genera o stare de bine.

Aromaterapia face parte din colecţia celor mai apreciate tratamente, fiind folosită în ameliorarea durerilor şi a depresiei, pentru stimularea funcţiei cognitive. Şi, mai presus de toate, ca răsfăţ spa.

Esenţe de top
Uleiul esenţial de bergamotă utilizat în masajul de relaxare acţionează asupra sistemului nervos, generând o stare pozitivă, de destindere şi linişte absolută. Se spune că poate induce sentimente de dragoste şi fericire, calmează simptomele premenstruale, precum şi pe cele asociate menopauzei, stimulează activitatea digestivă, îmbunătăţeşte funcţia respiratorie şi combate răul de mişcare.

Esenţa de eucalipt este cea mai eficientă în afecţiunile respiratorii, are puterea de a neutraliza o varietate de virusuri şi bacterii, calmează congestia. Durerile musculare sau articulare cedează şi ele sub acţiunea unui masaj cu eucalipt, iar circulaţia este stimulată în cel mai natural mod cu putinţă. Pentru că am intrat în sezonul rece, vă recomand să combinaţi aroma eucaliptului cu cea de bergamotă pentru a combate simptomele răcelii şi gripei.

Lavanda este probabil mireasma cu cel mai înalt potenţial de calmare. Insomnia, stările de anxietate, depresie, toate dispar dacă adăugaţi căteva picături de ulei esenţial în apa de baie sau apelaţi la un masaj uşor. În plus, uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi antiseptice.

Patchouli are o aromă complexă cu proprietăţi terapeutice, antidepresive, relaxante şi de fortificare a sistemului imunitar. Uleiul utilizat în masaj ajută persoanele epuizate psihic care simt că au pierdut legătura dintre trup şi minte. Să mai menţionăm şi că Patchouli are proprietăţi afrodisiace.

AromaSpa hollywodian
Ce tratamente primesc celebrităţile din cetatea filmului pentru a se menţine mereu în formă? Bliss Spa, un centru al răsfăţului din Hollywood foloseşte ulei de portocală dulce, mentă şi muşeţel pentru a detensiona musculatura şi psihicul, lavandă, bergamotă şi salvie pentru a combate stările de oboseală şi slăbiciune generate de stres, respectiv ulei de rozmarin, eucalipt şi pin pentru a ajuta persoanele care călătoresc mult cu avionul 
să-şi regăsească somnul şi ritmul cicardian.

Relaxare în Las Vegas
Şi în Las Vegas, oraşul în continuă mişcare, doamnele (şi domnii!) vor să arate bine zi şi noapte. Aşa că după câteva ore bune petrecute în cazinouri şi cluburi, un masaj de relaxare e mai mult decât binevenit. Paris Spa by Mandara oferă clienţilor obosiţi o combinaţie de masaj şi mirosuri cu uleiuri esenţiale de lime şi ghimbir. Revigorează complet, astfel că turiştii însetaţi de aventură în oraşul pierzaniei o pot lua de la capăt după o noapte plină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”