Pregăteşte-ţi corpul pentru vara

Este cât se poate de clar că preocupările pentru o atentă îngrijire facială şi corporală ar trebui să fie la ordinea zilei. Experţii în frumuseţe avertizează că protejarea pielii de razele solare înseamnă în egală măsură şi protejarea de îmbătrânire. Iată cum trebuie acţionat pentru a nu ceda pradă razelor nocive.
  • Publicat:
Pregăteşte-ţi corpul pentru vara

Este cât se poate de clar că preocupările pentru o atentă îngrijire facială şi corporală ar trebui să fie la ordinea zilei. Experţii în frumuseţe avertizează că protejarea pielii de razele solare înseamnă în egală măsură şi protejarea de îmbătrânire. Iată cum trebuie acţionat pentru a nu ceda pradă razelor nocive.

În vreme ce bunadispoziţie îşi intră în drepturi odată cu zilele însorite, corpul şi în special tenul păstrează urmele lăsate de sezonul rece. Variaţiile de temperatură, vântul, alimentaţia sărăcită în minerale şi vitamine etc. acţionează direct şi nemilos asupra tegumentului. Astfel, pielea îşi pierde prospeţimea, este uscată şi obosită.

Pe un asemenea teren expunerea la soare poate avea şi o serie de efecte nocive – apariţia ridurilor, a petelor cauzate de vârstă şi a cancerului de piele. Prin urmare, specialiştii insistă ca în sezonul cald ritualul de îngrijire să vizeze o serie de factori activi ce repară şi protejează epiderma.

Cu precădere, cremele aplicate acum trebuie să conţină substanţe hidratante şi revitalizante. În plus, o dietă bogată în fructe şi legume reduce din efectele nocive ale razelor solare. Renunţarea la fumat, precum şi vestimentaţia adecvată constituie un scut veritabil de protecţie.

Alege cosmetice organice!

Testele arată că beneficii maxime pentru piele se obţin în special prin utilizarea produselor naturale. Prin simpla aplicare se stimulează funcţia de autoreglare a pielii care îşi va reechilibra balanţa de grăsimi şi apă din interior spre exterior. Rezultatul? Pielea îşi recapătă tinereţea, prospeţimea şi frumuseţea.

Printre ingredientele minune ce păstrează umiditatea pielii se numără şi irisul. O gamă completă de îngrijire a tenului cu extracte din rizom de iris ajută faţa să se bucure de soare prin toţi porii. De asemenea, o cremă de faţă cu textură uşor absorbită de piele, ce păstrează mult timp hidratarea acesteia are în compoziţie şi ulei de Jojoba.

Astfel multiplele funcţii ale pielii sunt stimulate printr-o îngrijire delicată şi revitalizantă, iar aspectul sănătos, proaspăt şi catifelat nu întârzie să apară. Faza de refacere din timpul nopţii nu trebuie deloc ignorată, susţin specialiştii. De aceea, un ritual de îngrijire a feţei ca la carte pune accent şi pe eficienţa cremelor de noapte.

Toate tipurile de ten se pot bucura de acţiunea hrănitoare ce măreşte capacitatea pielii de a-şi menţine hidratarea în acest interval de timp. Aceste produse sunt special concepute pentru stimularea regenerării naturale a stratului lipidic al tenului. Extractele florilor de muşeţel şi de gălbenele catifelează pielea. Uleiul pur de migdale o protejează cu blândeţe.

Combinaţia subtilă de uleiuri eterice naturale o înmiresmează. Dimineaţa, un chip fresh se arată în oglindă.

Ten curat şi revigorat

Pentru că de-a lungul timpului şi-au dovedit eficienţa, nu ar trebui deloc ignorate măştile sau exfoliantele. Cert este că, atunci când rosteşti cuvântul mască, gândul te trimite automat la produsele naturale din care este preparată. Acest amestec uniform ce acoperă faţa îndepărtează grăsimile de la nivelul pielii.

Măştile lasă faţa curată şi revigorată, în timp ce exfoliantele îndepărtează stratul superficial al pielii. Surse naturale de acizi alfa hidroxi se găsesc în fructele tropicale, în special în ananas şi papaya. Cu puţină răbdare şi îndemânare un piure tropical revigorant pentru faţă se poate obţine foarte uşor dintr-un sfert de ananas de mărime medie şi jumătate de papaya, la care se adaugă 2 linguriţe de miere.

Se aplică uniform, evitând zona ochilor, iar timpul corect de acţiune este de aproximativ 5 minute. Masca se îndepărtează cu apă rece. Acest tratament se poate repeta o dată pe săptămână. O exfoliere fină şi rapidă se realizează pe bază de acid glicolic, însă numai de cosmeticieni. Se aplică acid glicolic la nivelul feţei pentru eliminarea celulelor moarte.

Se poate însă încerca o exfoliere fină şi fără substanţe chimice cu ajutorul unui dispozitiv pentru curăţarea feţei alimentat cu baterii şi prevăzut cu dischete de curăţare ce pot fi înlocuite. Aparatul îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, stimulează microcirculaţia şi ajută porii să se deschidă pentru ca ingredientele de curăţare să acţioneze în profunzime.

Spectaculos în bikini

Soare, ţinute sumare… Picioarele sunt suple şi bine îngrijite, abdomenul este plat şi muşchii posteriorului întăriţi? Dacă răspunsul nu este unul favorabil se impun urgent măsuri. O alimentaţie sănătoasă, exerciţiile fizice, hidratarea corespunzătoare, cremele anticelulită şi ecranul solar protector pregătesc corpul pentru o apariţie de senzaţie în bikini.

În topul fructelor sunt merele – furnizează fibre suplimentare şi menţin corpul sănătos. La concurenţă sunt avocado, morcovii, nucile, uleiul de măsline, somonul şi seminţele de in. De asemenea, grăsimile sănătoase Omega 3 sunt ideale pentru o piele frumoasă şi un păr strălucitor.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Dinţii perfect albi se află în… gene
Dinţii perfect albi se află în… gene
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân