Poţi şi tu: Coafuri speciale, împletituri inspirate de vedete

Este surprinzător cât de uşor poţi să realizezi un astfel de look. Trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli indicaţi de beauty director-ul Bianca Poptean.
  • Publicat:
Poţi şi tu: Coafuri speciale, împletituri inspirate de vedete

Este surprinzător cât de uşor poţi să realizezi un astfel de look. Trebuie doar să urmezi câţiva  paşi simpli indicaţi de beauty director-ul Bianca Poptean, revista InStyle.

De ce îmi place acest look 

1. Te ajută să câştigi timp între două drumuri până la salon. În timpul Renaşterii, femeile îşi împleteau părul pentru a-l menţine curat şi îngrijit cât mai mult timp. Sunt întru totul pentru a-ţi spăla părul cât mai des (chiar şi zilnic), însă cu coafatul zilnic am o problemă. 

2. Împletiturile oferă părului personalitate. Ştiu, cu toatele suntem perfect de acord că o coafură cu volum este absolut minunată. Însă, un astfel de look care îţi schimbă total fizionomia este binevenit din când în când. Mai ales că poţi vedea cum ţi-ar sta tunsă foarte scurt, fără să faci acest pas major.

Anna Paquin

 

3. Este un trend important al toamnei. Din momentul în care Alexander Wang a adus pe podium în primăvara lui 2010 împletiturile pe o parte – de toate dimensiunile şi în toate variantele –  acest look a devenit omniprezent. Îl poţi compara cu efectul pe care îl au jeanşii skinny: e permisiv, simplu şi cool.

Fă-l să pară mai puţin pretenţios: trage puţin de şuviţe, pentru a avea un look lejer.  Look asemănător  Împletiturile au dominat podiumurile – alege-o pe cea care-ţi place! 

În stil grecesc

“Alege o şuviţă destul de groasă de deasupra urechii, dar de sub păr, pe care împarte-o în două”, recomandă Oksana, hairstylist specializat în împletituri. 

Foloseşte un produs de texturare (ceară, de exemplu) şi răsuceşte şuviţa din partea stângă spre stânga, apoi suprapune-o deasupra celei din dreapta.

“Repetă manevra până când se termină lungimea şi nu uita să răsuceşti destul de strâns pentru a crea efectul de şnur”.

La final prinde cu un elastic pentru fixare şi repetă şi din partea opusă.

Adu „şnurul” din stânga peste cap în dreapta şi cel din dreapta invers, apoi prinde cu agrafe în laterale sub şuviţe de păr.   

Dianna Agron

Împletitură rock

Este cea mai simplă împletitură, sigur o să îţi iasă. Fă o cărare pe mijloc şi alege o şuviţă mai groasă dintr-o parte, deasupra urechii. Întinde-o cu placa, apoi aplică un fixativ şi presează părul cu degetele, pentru  a-i oferi o textură mată.

Începe să împleteşti şuviţa la vreo doi centimetri de rădăcină şi, la final, prinde-o cu un elastic.

Împleteşte-o strâns, apoi, după ce ai terminat-o, pentru un aspect lejer, scoate cu degetele părţi din şuviţe.  

Codiţe şerpuite

Este o împletitură complicată, dar, cu exerciţiu, poate deveni una dintre preferatele tale. Alege o şuviţă din faţă, cam de un centimetru, pe care poţi începe să o împleteşti simplu, spre ceafă.

“Pentru a reda aspectul de şarpe, direcţia împletiturii trebuie schimbată dintr-o parte în alta”, spune Oksana. Vârful trebuie ascuns în interior şi fixat cu agrafe. Dacă nu reuşeşti să împleteşti şerpuit, împleteşte mai multe cozi şi apoi învârte-le în jurul capului şi prinde vârfurile pe sub cozi. 

Aprofundează împletiturile

Recunosc, mie îmi este foarte greu să îmi fac singură şi cea mai simplă dintre împletituri. Cred că îmi lipseşte clar această îndemânare.  Aşa că apariţia pe piaţă a cd-ului Împletituri by Oksana  îmi va uşura munca.

Poţi învăţa pas cu pas cum poţi realiza 12 tipuri de împletituri, dar şi cum le poţi stiliza.   

Poţi comanda cd-ul la adresa [email protected] sau la 021 311 15 65.

Coc împletit:

Grace Kelly  

Părul prins la spate, într-un coc elaborat şi realizat dintr-o coadă împletită groasă, a fost făcut cunoscut în lumea largă de prinţesa Grace Kelly.

Un look retro, elegant, princiar, creat cu ajutorul unor meşe groase.  

Heidi Klum 2006

Topmodelul a recreat lookul princiar a la Grace Kelly pe covorul roşu al unui eveniment sofisticat. A folosit extensii pentru un look mai dramatic, dar nu atat de evidente ca cele ale prinţesei Grace. 

J.Lo 2009

Prezenţa şic-elegantă a vedetei a fost completată de cocul împletit într-o manieră sofisticată. Hairstylistul a pieptănat bine părul, l-a prins într-o coadă pe care a împletit-o şi a răsucit-o.

Citeşte şi: Părul tău poate fi irezistibil de moale, plăcut la atingere şi plin de strălucire, chiar şi toamna!

Tendinţe păr: fresh & natural, îţi stă foarte bine!

La Cannes se poartă retro: 3 actriţe care au ales coafuri în stilul anilor ’40

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân