Cum să ai pielea perfectă indiferent de vârstă!

Îţi doreşti o piele perfectă, indiferent de vârstă? Dacă la 20 ani tenul tău are nevoie de produse de curăţare, datorită producţiei de sebum mai mare, după 30 de ani pielea începe să se usuce şi va trebui să o hidratezi suplimentar.
  • Publicat:
Cum să ai pielea perfectă indiferent de vârstă!

Îţi doreşti o piele perfectă, indiferent de vârstă? Dacă la 20 ani tenul tău are nevoie de produse de curăţare, datorită producţiei de sebum mai mare, după 30 de ani pielea începe să se usuce şi va trebui să o hidratezi suplimentar.

Petele gălbui, deshidratarea, pielea uscată, ridurile accentuate sau pielea lăsată sunt toate semne ale îmbătrânirii tenului cauzate de diferite schimbări la care organismul femeii este supus pe parcursul  anilor.

Însă, cu o îngrijire adecvată care să suplimenteze deficitul de apă reţinut de ten, ingrediente care să stimuleze colagenul din piele pentru a-i menţine elasticitatea sau vitamine ce o hrănesc şi îi redau luminozitatea, aceste semne pot fi estompate graţie inovaţiilor din domeniul medicinii estetice minim invazive.

Dr. Andreea Iftimie, medic estetician, îţi spune care sunt cele trei reguli de aur ale îngrijirii pielii pe care orice femeie ar trebui să le pună în practică începând cu prima tinereţe.

Hidratarea, exfolierea şi nutriţia sunt cele mai importante aspecte în îngrijirea tenului indiferent de vârstă. Pielea are nevoie de hidratare tot timpul. Apa din besug nu strică nimănui.

Să nu uităm că suntem peste 70% apă. Aşadar, creme şi loţiuni hidratante pentru corp şi pentru fata, aplicate zilnic, de preferat printr-un masaj după dus, atunci când porii sunt mai deschişi, este nu doar sănătos, ci şi plăcut.

Uleiul, chiar cel de măsline extravirgin, aplicat pe pielea umedă „sigilează” apa în piele şi conservă şi reface filmul hidroipidic al pielii. Pentru că pielea prezintă o rezistenţă naturală la tot ceea ce se aplică pe ea, doar o foarte mică proporţie din crema fiind „lăsată” să „intre” în derm, de bază este hidratarea la salonul dermatocosmetic.

Chiar (deja) banalul curent galvanic ne ajută foarte mult pentru că permeabilizează într-o măsură importantă epiderma pentru a permite ingredientelor active să îşi exercite acţiunea hidratantă”, explică dr. Andreea Iftimie.

Redensity

O variantă de hidratare intensă prin care se accesează tenul în profunzime este Redensity, o  nouă formula de acid hialuronic special creată pentru a reda pielii strălucirea, luminozitatea, hidratarea şi elasticitatea pierdută şi pentru a elimina imperfecţiunile fetei. Tratamentul este ideal pentru un ten obosit, fără tonus şi strălucire, dar şi pentru riduri şi linii fine. Procedură este eficientă atât pentru femeile de 30 de ani care vor un tratament eficient sau în cazul celor peste 45 de ani care folosesc fillere cu acid hialuronic şi au nevoie de o rejuvenare globală a pielii.

„A doua etapă în procesul de îngrijire este exfolierea, atât prin metode fizice (microdermabraziune pentru fata sau scrub pentru corp) sau peeling chimic cu acizi de diferite concentraţii şi provenienţe. Scrub-ul se poate face acasă. Restul, numai la cabinete specializate, iar peeling-urile numai la medic. Prin exfoliere se îndepărtează un strat mai superficial sau mai profund de celule epidermale şi se stimulează reînnoirea celulară având ca rezultat un aspect mult întinerit, prin uniformizarea texturii şi îmbunătăţirea capacităţii de reflectare a luminii”, adăugă Andreea Iftimie.

Se ştie că suntem ceea ce mâncăm (şi ceea ce bem). Suntem construiţi din materialele pe care singuri ni le procurăm din alimente. Materiale de calitate înaltă? Edificiul este aspectuos şi trainic.

„Aşadar, dieta zilnică trebuie să cuprindă (ideal) aproape numai legume şi fructe. Cu cât mai închise la culoare, cu atât mai mare este concentraţia de antioxidanţi. Împrieteneşte-te cu afinile, murele, zmeură, vinetele, ceapă roşie, varza roşie etc.

Verde la verde! Brocolli, ardei graşi, salată, pătrunjel să fie pe masa ta în fiecare zi dacă vrei să fii tânără şi frumoasă”, completează dr. Iftimie.

Odată ce urmăm aceşti pasi putem susţine lupta cu anii cu ajutorul tehnicilor de reîntinerire a pielii, care prin tehnologia avansată au ajuns până la schimbarea nivelului exprimării genelor tinereţii.

Forever young

De exemplu, tratamentul Forever Young, realizat cu laserul Sciton, foloseşte un tip special de lumină, BBL şi acţionează la nivel genomic, întinerind exprimarea genetică a pachetului de gene ale tinereţii.

Practic se restaurează modelul de expresie genetică a pielii îmbătrânite pentru a semăna cu cea tânără. Tratamentul durează 30 de minute şi începe plin aplicarea unui gel, urmată apoi de aplicarea luminii. Se recomandă 3-5 şedinţe pe an pe tot parcursul vieţii.

Prin Forever Young se poate reduce pigmentul, petele de bătrâneţe, se creşte fermitatea pielii şi se reduce laxitatea, în acelaşi timp diminuându-se aspectul de linii fine. Acesta nu este genul de tratament pe care îl faci o dată sau de două ori şi vezi rezultate, ci este o rutină de îngrijire care face timpul reversibil. Se poate începe de la vârsta de 30 de ani.

SkinTyne

În combinaţie cu un alt tratament laser SkinTyte, se poate remodela colagenul, astfel încât pielea va deveni mai luminoasă, mai fină şi mai netedă la atingere. SkinTyte este tot o aplicaţie regăsită în platformă laserului Sciton şi este utilă pentru acele părţi ale corpului, cum sunt braţele de exemplu, unde nu se poate interveni chirurgical.

Pentru rezultate rapide după 35 de ani se poate apela şi la injectări. O procedură care poate multora li se pare costisitoare este de fapt mai rentabilă pe timp îndelungat decât modalităţile clasice prin care ne îngrijim fata. „Gândiţi-vă că dacă în medie plătiţi 300 euro pentru injectarea acidului hialuronic care îşi menţine efectul între 6-18 luni, înseamnă că pe lună revine între 17-50 euro, cost care se situează de cele mai multe ori sub preţul unei creme, care nu poate să umple ridurile sau să creeze volume atcolo unde ele lipsesc.

De aceea ar trebui să îndepărtăm din mintea pacientului ideea că injectările cu acid hialuronic sunt scumpe, întrucât până la urma realitatea dovedeşte că este mai ieftin să dai banii pe un produs care oferă rezultatea imediate şi cu efecte de durată, decât să risipeşti bugetul pe creme ce nu pot să ofere aceleaşi beneficii”, explica dr. Andreea Iftimie.

Teosyal

Injectările se pot face fie cu acid hialuronic Teosyal, cel mai pur acid hialuronic, 100% natural. Cele 7 formule diferite permit printr-o simplă injectare ştergerea ridurilor fine şi profunde, remodelarea fetei, redefinirea buzelor şi hidratarea pielii în profunzime.

Redensity II

Pentru ochii obosiţi se pot face injectări cu Redensity II, un acid hialuronic creat pentru estomparea cearcănelor. Injectat printr-o tehnică aparte, acidul hialuronic nu exercită niciun fel de presiune asupra ţesutului ocular, iar aminoacizii pe care-i conţine refac elasticitatea pielii şi îi conferă strălucire. Acest gel este recomandat tuturor persoanelor, de orice vârstă, care doresc să-şi estompeze cearcănele sau pungile inestetice de sub ochi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân