Părul uscat: soluţii naturale la îndemâna oricui

Dacă e să crezi tot ce se spune la televizor, s-ar putea să fi convinsă deja că doar şampoanele şi balsamurile produse de către companiile cu renume îţi pot oferi un păr frumos şi ondulat, care să îţi facă viaţa mai frumoasă! Ceea ce reclamele nu îţi spun, este că ceva atât de simplu cum ar fi maioneza, poate conferi la fel de mult luciu părului uscat, oferind acelaşi tip de păr sănătos şi cu volum pe care îl prezintă manechinele!
  • Publicat:
Părul uscat: soluţii naturale la îndemâna oricui

Dacă e să crezi tot ce se spune la televizor, s-ar putea să fii convinsă deja că doar şampoanele şi balsamurile produse de către companiile cu renume îţi pot oferi un păr frumos şi ondulat, care să îţi facă viaţa mai frumoasă! Ceea ce reclamele nu îţi spun este că ceva atât de simplu, cum ar fi maioneza, poate conferi la fel de mult luciu părului uscat, oferind acelaşi tip de păr sănătos şi cu volum pe care îl prezintă manechinele!
 

Începe încă de la duş!

  • Spală-ţi părul doar o dată la două zile, părul tău va rămâne suficient de curat şi, astfel, se vor păstra cantităţi suficiente din uleiurile sale naturale.
     
  • Foloseşte şampon pentru bebeluşi, care usucă mai puţin părul, comparativ cu alte tipuri de şampon.
     
  • Spală şi clăteşte părul cu apă călduţă. Apa foarte fierbinte distruge uleiurile de pe firul de păr. Cea mai bună temperatură pentru apa cu care te speli este puţin mai mare decât temperatura corporală.
     
  • Clăteşte-ţi bine părul după ce ai folosit şampon. Acesta poate să lase reziduuri care usucă firele de păr.

Măşti hidratante pentru păr uscat 

  • Avocado menţine umiditatea în tulpina firului de păr şi îl proteinizează, făcându-l mai puternic. Amestecă bine un avocado copt, decojit, cu o linguriţă de ulei din germeni de grâu şi o linguriţă de ulei de jojoba. Aplică amestecul pe părul proaspăt spălat şi masează-l pentru a-l întinde la rădăcini. Acoperă, apoi, scalpul cu o cască de duş sau o pungă de plastic, aşteaptă 15-30 de minute, apoi clăteşte bine.
     
  • Maioneza reprezintă o alternativă excelentă pentru avocado; ouăle din maioneză reprezintă o sursă excelentă de proteine benefice. Întinde maioneza în păr şi las-o acolo maxim o oră, după care clăteşte bine.

Usucă-ţi părul natural!

  • Atât cât este posibil, lasă-ţi părul să se usuce singur. Dacă trebuie neapărat să foloseşti un uscător de păr, utilizează-l cu moderaţie; acelaşi lucru este valabil şi pentru ondulator sau placă pentru întins părul.
     
  • Atunci când, totuşi, foloseşti uscătorul, setează-l pe un nivel mediu şi nu pe maxim.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”