Parul gras: cum ne descurcam cu el?

Ingrasarea parului inseamna secretie de sebum in exces, cauzat fie de o predispozitie naturala a scalpului, fie de cauze care tin de igiena sau de infrumusetare
  • Publicat:
Parul gras: cum ne descurcam cu el?
Parul gras: cum ne descurcam cu el?

O cititoare a revistei „Ce se intampla, Doctore?” se plange de dezavantajele parului gras: „Mi se ingrasa foarte repede parul. Ce sfaturi puteti sa-mi dati? Va multumesc!”. Desigur, Oana vine cu sfaturile.

Ingrasarea parului inseamna secretie de sebum in exces, cauzat fie de o predispozitie naturala a scalpului, fie de cauze care tin de igiena sau de infrumusetare.

Vopsirea parului prea frecvent cu produse agresive duce la descuamarea si deteriorarea pielii capului, dar si la stimularea sebumului, ca reactie fireasca de autoprotejare a acestuia.

Si folosirea unor alte produse neadecvate pot duce la acest fenomen nedorit. Imi pare rau ca nu imi dati mai multe date.

Oricum, cel mai bun sfat pri­vind ingrijirea scalpului si parului in general il obtineti de la un medic dermatolog, mai ales ca exista foarte multe produse de ingrijire sampo­ane, seruri speciale, masti pentru scalp, masti pentru lungimea firului, masti si serumuri pentru varfuri deterio­rate etc.

Exista sampoane foarte specializate, de exemplu pentru par lung si varfuri deteriorate etc.

Citeste si: Parul gras, dusmanul tenului frumos

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân