Par periat sau par pieptanat?

Iti place sa iti perii parul? Acest obicei iti ocupa mult timp in rutina zilnica de frumusete? Fii cu bagare de seama la consecinte.
  • Publicat:
Par periat sau par pieptanat?

Iti place sa iti perii parul? Acest obicei iti ocupa mult timp in rutina zilnica de frumusete? Fii cu bagare de seama la consecinte.

Stiai ca peste 50% dintre clientii care trec pragul saloanelor de frumusete sunt afectati de caderea parului? Indiferent ca vorbim de femei sau de barbati.

Cauza? Fie ruperea firelor de par, fie pur si simplu caderea acestora. Si totusi, de ce? Sanatatea parului incepe cu un scalp frumos si curat, cu un scalp sanatos, dar si cu o ingrijire atenta a parului.

Pe langa factorii interni care duc la degradarea stratului cuticular al firului de par si implicit caderea si ruperea lui, exista si factori externi. Periatul sau pieptanatul agresiv pe un par lipsit de hidratare, agresivitatea in periere atunci cand parul este ud cauzeaza frecvent subtierea sau ruperea firelor de par. Sau pur si simplu lipsa aplicarii unor tratamente care sa ofere protectie si fortificare parului, pentru prevenirea ruperii lui”, spune Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania.

De retinut:
Nu peria parul si nu il descurca atunci când este ud. Acest lucru va duce la ruperea firelor de par fragile. În cazul în care doresti să perii parul imediat dupa ce ai facut un dus, foloseste întotdeauna un pieptene cu dinti si spatii largi. Asigura-te că il poti pieptana uşor, astfel incat părul tău sa se descurce fără nici un prejudiciu şi incepe pieptanarea lui intotdeauna de la varfuri.

In cazul unui par mediu sau lung care se incurca frecvent poti folosi si spray-urile speciale de tip „leave-in” pentru descurcarea lui usoara. Enrich Detangling spray de la Wella de exemplu, se aplica pe parul uscat sau umed inaintea pieptanarii sau perierii, iar in acelasi timp ajuta si la hidratarea firului de par.
După ce ai descurcat varfurile parului, piaptana usor partea din spate a gâtului pentru a-l descurca in continuare. Trăgând prea tare de par pentru a-l descurca vei duce la ruperea lui, deci nu te grabi si nu-l forta chiar daca este foarte incurcat.

Daca ai un par subtire sau fragil foloseste saptamanal o masca pentru repararea si protejarea firelor de par. Poti incerca tratamentul Deep Repair Mask de la Nioxin ce fortifica parul si previne ruperea lui sau tratamentul profesional SP Repair Mask – care întăreşte şi repara firele deteriorate oferind protectie pentru a preveni deteriorarea în viitor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”