(P) Scalp iritat şi mătreaţă? Nu le lăsa să-ţi afecteze încrederea în tine

Cine a zis că de modul în care ne arată podoaba capilară depinde starea de bună dispoziţie şi chiar succesul unei zile mare dreptate a avut. Iar asta este valabil peste tot în lume.
  • Publicat:
(P) Scalp iritat şi mătreaţă? Nu le lăsa să-ţi afecteze încrederea în tine

Cine a zis că de modul în care ne arată podoaba capilară depinde starea de bună dispoziţie şi chiar succesul unei zile mare dreptate a avut.

Iar asta este valabil peste tot în lume. Un studiu efectuat de către cei de la Procter&Gamble în UK, Germania, Spania, Turcia, Rusia pe 2.517 femei şi bărbaţi, cu vârste între 20-30 de ani, a arătat cât de mult afectează imaginea de sine mătreaţa şi scalpul iritat.

8 din 10 tineri susţin că aspectul părului se află la baza încrederii de sine în fiecare zi. Un păr frumos oferind o senzaţie pozitivă. Legătura dintre păr şi încrederea de sine poate explica de ce, pentru tineri, un scalp iritat poate fi un adevărat chin, mulţi considerând că acesta cauzează disconfort. Şi nu vorbim doar despre disconfort ci şi despre faptul că tinerii care au aceste probleme se simt inconfortabil în public.

4 din 10 tineri cred că oamenii sunt judecaţi negativ atunci când îşi scarpină scalpul iritat, însă nu consideră că acesta este un comportament de neacceptat în public.
Totuşi, a avea un scalp iritat sau mătreaţă îi determină pe tineri să se simtă mai puţin doriţi şi atractivi. Astfel, a găsi produsul care să trateze aceste probleme este un lucru extrem de important pentru menţinerea încrederii de sine.
Majoritatea tinerilor au suferit de mătreaţă sau de un scalp iritat.

Dacă ai aceste probleme – mătreaţă şi scalp iritat – să ştii că nu eşti singur (ă). În prezent sau în trecut, 78% dintre tineri au suferit de mătreaţă, în timp ce 65%  s-au confruntat cu un scalp iritat sau cu disconfort în zona scalpului.

30% dintre aceştia se confruntă în prezent cu mătreaţă şi 26% cu un scalp iritat sau cu disconfort în zona scalpului.
Cele două probleme sunt interconectate, tinerii (55%) considerând că mătreaţa este principala cauză a unui scalp iritat sau a disconfortului din zona scalpului. De asemenea, un procent de 53% acuză stresul ca fiind principala cauză a unui scalp iritat.

Părul are o mare influenţă asupra încrederii de sine, iar un păr frumos îi poate ajuta să se simtă mai doriţi şi mai încrezători.

  • 80% dintre respondenţi susţin că părul are un mare impact asupra încrederii de sine, în fiecare zi.
  • 77% se simt cu adevărat încrezători atunci când părul lor arată bine.
  • 72% cred că părul este unul dintre cei mai importanţi factori ce determină felul în care arată.

Deşi toţi tinerii susţin că părul are un impact puternic asupra felului în care arată, cei din Turcia sunt cel mai predispuşi în a răspunde că părul are un mare impact asupra aspectului lor în fiecare zi (65%).
De asemenea, respondenţii din toate ţările ating cel mai mare grad de încredere în sine atunci când părul lor arată bine, însă ruşii (90%) şi turcii (86%) sunt mai predispuşi să simtă acest lucru.

Măsuri extreme

La un moment dat, dacă problema nu se tratează, răbdarea dispare şi se recurge la… foarfecă.

Iată ce spun studiile: 2 din 3 respondenţi (61%) au ales să facă nişte schimbări extreme, în principal tăierea părului (20%). Bărbaţii (27%) sunt mai predispuşi decât femeile (14%) să recurgă la ajutorul foarfecii.

Mai mult decât atât, două treimi (68%) au făcut ceva mai puţin extrem pentru o satisfacţie imediată, precum un duş rece (34%), scărpinat excesiv (38%) sau au aplicat o cremă hidratantă pe scalp (20%).

Soluţia pentru calmarea scalpului şi eliminarea mătreţii

Noua gamă Head & Shoulders Instant Relief a fost special creată pentru a oferi soluţii pe care le vezi şi le simţi imediat împotriva problemelor părului şi scalpului.

Formula sa, inspirată de medicina sportivă, este completată de tehnologia On-Contact, ce oferă atât beneficii imediate cât şi de lungă durată împotriva disconfortului scalpului şi cauzei acestuia. 

Beneficiile imediate oferite de complexul ‘Thermo-Cooling Activator’, odată activat la contactul cu apa, se declanşează oferind scalpului o senzaţie de răcorire – datorită unicului complex de ingrediente format din mentol şi mosa (mentă) ce calmează scalpul şi oferă o reducere instantanee a iritaţiei.


În plus, tehnologia On-Contact oferă beneficii pe termen lung pentru un păr 100% fără mătreaţă, cu ajutorul ingredientului anti-mătreaţă – ZPT.


La contactul cu scalpul, formula MicroZinc se activează şi acţionează asupra părului îngrăşat excesiv şi a altor cauze ce provoacă iritaţia.

Această formulă asigură ca ingredientul anti-mătreaţă, ZPT, să ajungă în locurile cu probleme, eliminând cauza iritaţiei, având drept rezultat un scalp sănătos şi un păr superb.

De asemenea, formula cu dublu efect păstrează ingredientul ZPT pe întreaga durată a zilei, pentru a acţiona eficient de-a lungul timpului, pentru un păr şi un scalp viguros.

Urmărește CSID.ro pe Google News
10 trucuri pentru un ten strălucitor
10 trucuri pentru un ten strălucitor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”