Orez pentru frumuseţe din cap până în picioare!

Cercetătorii în domeniu au descoperit faptul că anumite părţi ale plantei de orez au beneficii de calmare a iritaţiilor, hidratare şi exfoliere a tenului şi a întregului corp, iar dacă nu îţi permiţi un produs scump de îngrijire, poţi să înveţi să îl obţii singură, acasă!
  • Publicat:
Orez pentru frumuseţe din cap până în picioare!

Orezul, apa de orez şi făina de orez sunt fac parte din ingredientele unora dintre cele mai bune şi scumpe produse de îngrijire corporală din lume. Din cele mai vechi timpuri, gheişele japoneze foloseau acest ingredient, aparent banal, în băile lor, pentru a se bucura de minunatele sale efecte de înfrumuseţare. Brandurile de cosmetic folosesc acum tărâţele de orez în orice produs, de la seruri la uleiuri şi geluri de curăţare.

Cercetătorii în domeniu au descoperit faptul că anumite părţi ale plantei de orez au beneficii de calmare a iritaţiilor, hidratare şi exfoliere a tenului şi a întregului corp, iar dacă nu îţi permiţi un produs scump de îngrijire, poţi să înveţi să îl obţii singură, acasă!

Demachiant şi tonic din orez

Clateşte o cană de orez, apoi pune-l într-un castron şi acoperă-l cu apă. Lasă-l să se înmoaie timp de aproximativ 15 minute, până când apa se infiltrează bine. Toarnă apoi apa de pe el într-un recipient cu spray şi foloseşte-l ca toner sau ca soluţie de curăţare a feţei. Poţi păstra “demachiantul” obţinut timp de 5 zile în frigider. Bonus? Dacă obişnuieşti să-ţi faci şi alte tratamente acasă, poţi înlocui apa cu apă de orez, astfel că fiecare “remediu” va deveni instant mai eficient!

Mască de faţă

La fel ca şi în pasul de mai sus, pregăteşte un bol cu apă de orez.

Ia un prosop de hârtie şi decupează-l în formă ovală, după faţa ta. Taie găuri pentru ochi, nas şi gură. Împacheteză-l apoi şi scufundă-l în apa cu orez şi lasă-l să se înmoaie timp de câteva minute. Ridică-l apoi uşor, stoarce lichidul în exces şi aştează-ţi masca pe faţă. Lasă să acţioneze timp de aproximativ 20 de minute. După ce o înlături, îţi vei simţi tenul mai hidratat şi mai catifelat!

Baie calmantă

În urma unui studiu realizat pe un grup de pacienţi care sufereau de inflamaţie cronică, medicii au constatat că o baie de 15 minute într-o cadă cu apă şi orez poate să fie un remediu extrem de eficient. Reţeta include o cană de orez alb, o cană de orez brun, două linguri de ceai negru şi o cană de lapte praf. Amestecă-le într-un bol apoi pune amestecul într-un tifon şi înoadă-l bine. Scufundă-l apoi în cada cu apă caldă şi bucură-te de magie!

Mască pentru mâini catifelate

Mâinile tale sunt uscate şi lipsite de catifelare? Poţi remedia această problemă rapid, mai ales dacă urmează să mergi la o cină fancy! Vei avea nevoie de apă de orez, o jumătate de castravete tocat, un sfert de conservă de dovleac şi două linguri de lapte de cocos. Amestecă toate ingredientele bine, aplică “masca” obţinută pe mâini şi lasă să acţioneze timp de 15 minute. Mâinile tale vor fi mai moi şi mai catifelate ca oricând! Bonus? Poţi păstra “crema” obţinută timp de patru zile şi o poţi folosi şi pentru hidratarea tenului! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Top 5 coafuri de vară
Top 5 coafuri de vară
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân