Micşorarea sânilor, intervenţia care îţi uşurează viaţa!

Sânii prea mari pot provoca femeilor atât probleme de sănătate, cât şi probleme emoţionale. Durerile fizice, disconfortul, precum şi alte probleme serioase la nivelul coloanei vertebrale pot fi evitate prin realizarea unei proceduri de micşorare a sânilor – mamoplastia de reducţie.
  • Publicat:
Micşorarea sânilor, intervenţia care îţi uşurează viaţa!

Sânii prea mari pot provoca femeilor atât probleme de sănătate, cât şi probleme emoţionale.
Durerile fizice, disconfortul, precum şi alte probleme serioase la nivelul coloanei vertebrale pot fi evitate prin realizarea unei proceduri de micşorare a sânilor – mamoplastia de reducţie.
Greutatea ţesutului mamar în exces poate afecta capacitatea de a avea o viaţă activă.

Dacă pentru barbaţi sânii foarte mari sunt un deliciu, pentru posesoarele lor mărimea acestora poate să fie un adevarat calvar. Hipertrofia mamară antrenează o serie de probleme şi neplăceri pentru femei, începând cu durerile de spate şi musculare, până la deformarea coloanei vertebrale.

“Uneori, în urma unei sarcini sau a unor dereglări hormonale, glanda mamară se dezvoltă anormal, cauzând, în acelaşi timp, şi lăsarea ţesuturilor. Este foarte important de reţinut că o greutate prea mare a sânilor poate deforma coloana vertebrală sau poate provoca dureri în momentul respiraţiei.
De asemenea, pot apărea modificări în postura corpului, iritaţii şi chiar suprainfecţii bacteriene sau micotice la nivelul pielii. Intervenţia de reducţie mamară trebuie făcută fără întârziere, pentru a nu ne trezi şi cu alte afecţiuni serioase generate de această problemă”, explică chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Îmbunătăţeşte-ţi viaţa cu o intervenţie chirurgicală de micşorare a sânilor

Disconfortul fizic şi emoţional, asociat cu o mărime prea mare a sânilor este, pentru multe femei, o problemă stringentă. Cunoscută şi sub denumirea de mamoplastie de reducţie, intervenţia chirurgicală de micşorare a sânilor îndepartează excesul de grăsime din sân, ţesutul glandular şi pielea, atenuând astfel disconfortul cauzat de sânii prea mari.

“Scopul operaţiei de reducţie mamară este de a reduce volumul şi greutatea sânilor. Pentru a realiza acest lucru, excesul de piele, grăsime şi ţesut glandular este eliminat. Intervenţia presupune, totodată, ridicarea sânului şi reducerea dimensiunilor areolei. În unele cazuri, excesul de grăsime poate fi îndepărtat şi prin liposucţie”, ne explică chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.

Este această intervenţie potrivită pentru tine?

O intervenţie chirurgicală de reducere a sânilor este o procedură foarte individulizată.
Intervenţia chirurgicală de reducere a sânilor este potrivită pentru tine dacă:

  • Eşti sănătoasă fizic
  • Te deranjează faptul că sânii tăi sunt prea mari
  • Sânii îţi limitează activitatea fizică
  • Experimentezi dureri de spate, gât şi umeri cauzate de greutatea sânilor
  • Pielea ta este iritată sub cutele formate de sân
  • Sânii tăi sunt ptozaţi (lăsaţi)
  • Ai areolele mărite din cauza pielii întinse

Succesul şi siguranţa intervenţiei de mamoreducţie depinde foarte mult de sinceritatea ta în timpul consultaţiei. Ţi se va adresa o serie de întrebări referitoare la sănătate, dorinţe şi stil de viaţă.

Fii pregătită să discuţi despre motivul pentru care doreşti o astfel de intervenţie chirurgicală, aşteptările tale şi rezultatul dorit; afecţiuni medicale, alergii medicamentoase şi tratamente medicale pe care le urmezi, intervenţii chirurgicale anterioare; istoric în familie de cancer la sân şi rezultatele oricăror mamografii şi biopsii anterioare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Dependenţa de operaţiile estetice
Dependenţa de operaţiile estetice
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân