Metode naturale pentru menţinerea culorii părului vopsit

Culoarea părului vopsit poate fi prelungită prin metode naturale. Află cum!
  • Publicat:
Metode naturale pentru menţinerea culorii părului vopsit

Culoarea părului vopsit poate fi prelungită prin metode naturale.

În acest sens, uleiurile de cocos şi de argan au o importanţă majoră, însă nici ceaiul de muşeţel şi tinctura cu frunza de nuc nu sunt de ignorat, scrie Gândul.info.

Hairstylistul Cristi Pascu ne explică ce soluţii putem adopta pentru fiecare nuanţă de păr.
 

Uleiul de cocos poate avea numeroase beneficii pentru femeile cu părul închis la culoare. „Acesta se aplică numai pe lungimea părului, nu şi la rădăcină. Aplicat în exces pe rădăcină, cocosul slăbeşte rezistenţa firului de păr, iar asta duce la pierderea podoabei capilare. Uleiul menţine negrul şi garantează un luciu intens”, spune Cristi Pascu.

În cazul părului blond auriu, hairstylistul recomandă ceaiul de muşeţel.

„Muşeţelul lasă pigmentul natural (auriu) pe firele de păr. Recomand clătirea cu ceai de muşeţel după fiecare spălare. Astfel, părul blond-auriu îşi va păstra intensitatea mai multă vreme”, adaugă Pascu.

Hairstylistul mizează şi pe uleiul de argan 100% natural în cazul persoanelor care optează pentru blondul-auriu.

“Uleiul nu se aplică însă pe un blond platinat, iar asta pentru că îngălbeneşte culoarea. Blondele platinate sau cele cu nuanţe de alb sau gri, care vor să apeleze la uleiuri naturale, trebuie să folosească ulei de argan rafinat sau dublu rafinat. În acest mod, se pierde pigmentul de culoare din el”, subliniază Pascu.

Pentru nuanţele de roşcat există clasica tinctură de fruze de nuc. În afara măştilor naturale, pentru a păstra intensitatea culorii părului vopsit, hairstylistul recomandă folosirea spumei nuanţatoare.

“Între vopsiri, clienta poate apela la o spumă nuanţatoare. Aceasta se comportă ca o vopsea, însă nu are un oxidant puternic, ci unul slab, de 1%, fapt ce nu permite pigmenţilor să intre în structura firelor de păr, ci doar să se aşeze pe suprafaţă”, precizează el.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân