Melatonina alunga primele semne de batranete

Melatonina mai are avantajul ca actioneaza precum un antioxidant, antidepresiv si amelioreaza tulburarile somnului.
  • Publicat:
Melatonina alunga primele semne de batranete
Melatonina alunga primele semne de batranete

Daca viata fara de moarte e mai greu de imaginat, tineretea fara batranete este la o aruncatura de bat. Sau de hormon, dupa cum ne instiinteaza oamenii de stiinta francezi.

La finele unei serii de cercetari pe tema degradarii organismului si aparitiei primelor semne de batranete, o echipa de oameni de stiinta de la CNRS / Université Pierre et Marie Curie a descoperit, pare-se, elixirul tineretii.

Melatonina, mai exact, un hormon secretat de organism ce poate incetini procesul de imbatranire. Iar tratamentul bazat pe doze zilnice de melatonina poate avea efecte absolut surprinzatoare.

Melatonina, cunoscuta si drept “hormonul care tine timpul pe loc” este secretata in mod normal de organism pe timpul noptii.

Aceasta este, asadar, un factor biologic care ne permite sa ne sincronizam la alternanta zi/noapte si, practic, sa ne reglam ritmul circadian. Iar oamenii de stiinta au descoperit ca primele semne de imbatranire apar ca urmare a pierderii acestui ritm.

Administrarea continua de melatonina incepand cu momentul in care s-au inregistrat primele perturbari ale ritmului circadian are darul de a intarzia aparitia primelor urme de batranete.

Pe langa acest beneficiu, melatonina mai are avantajul ca actioneaza precum un antioxidant, antidepresiv si amelioreaza tulburarile somnului.

Citeste si Substitutia hormonala, viitorul medicinei anti-aging

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”