Lotiunea tonica, moft sau necesitate?

Lotiunea tonica vine in completarea actiunii demachiantului, eliminand resturile de machiaj, impuritatile si celulele moarte, purifiind pielea.
  • Publicat:
Lotiunea tonica, moft sau necesitate?
Lotiunea tonica, moft sau necesitate?

Supliment al demachiantului, lotiunea tonica este un produs de cosmetica mult mai util decat ai fi crezut. Specialistii sustin cu inversunare ca nu este doar un moft asa ca hai sa vedem care ii sunt beneficiile!

La o prima vedere, lotiunea tonica pare a fi doar niste apa imbuteliata asa ca cele mai multe dintre noi consideram ca nu e ceva de real folos pentru ten.

Adevarul este insa undeva la mijloc: principalul ingredient este, intr-adevar, apa. Insa, pe langa aceasta, o lotiune tonica mai contine si anumiti agenti activi cum ar fi extracte de plante, ale caror binefaceri asupra pielii sunt deja cunoscute.

De exemplu, extractul din floare de iris favorizeaza inchiderea porilor, lavanda calmeaza, iar trandafirul si ceaiul tonifiaza si decongestioneaza tenul.

Asadar, la ce foloseste lotiunea tonica?

Lotiunea tonica vine in completarea actiunii demachiantului, eliminand resturile de machiaj, impuritatile si celulele moarte, purifiind pielea. Ba mai mult, gelul sau laptele demachiant lasa uneori o pelicula la suprafata pielii pe care numai tonicul o poate indeparta.

Asa ca, abia dupa aplicarea tonicului pielea este pregatita sa primeasca ingrijirile de care are nevoie.

In plus, lotiunea tonica stimuleaza, reimprospateaza si hidrateaza tenul, toate astea prin mentinerea pH-ul natural al pielii. Cele astringente contin si alcool, asadar joaca un rol fundamental in reducerea porilor dilatati, prin inchiderea lor. Persoanele cu tenul mixt si gras ar trebui sa le foloseasca.

Cum si cand sa o aplici?

Poti sa folosesti lotiunea tonica atat dimineata cat si seara. Dimineata, inaintea cremei de zi pentru a indeparta excesul de sebum produs pe timpul noptii, iar seara, dupa demachiere. Pentru a o aplica, foloseste un disc de bumbac si ai grija sa eviti conturul ochilor.

Este potrivita pentru orice tip de ten ?

Da, exista pe piata lotiuni tonice destinate fiecarui tip de ten in parte. Ai mare grija sa alegi produsul potrivit pentru ca utilizarea incorecta duce la accentuarea problemelor de care suferi.

Citeste si Fii irezistibila!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”