Laserul te scapă de tatuajele pe care nu le mai vrei

Medici esteticieni din întreaga lume au constat o creştere a numărului de pacienţi care doresc îndepărtarea tatuajelor, fie pentru că au trecut într-o altă etapă a vieţii, fie din cauză că au fost prost executate sau plasate în locuri total nepotrivite.
  • Publicat:
Laserul te scapă de tatuajele pe care nu le mai vrei

Tatuajele, cândva simbol al adolescentului rebel, au devenit acum „accesorii” des întâlnite. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, un tatuaj realizat într-un moment al vieţii se poate transforma într-un regret sau, mai mult decât atât, prezenţa acestuia într-un loc vizibil poate avea consecinţe şi asupra vieţii sociale sau profesionale. 

Medici esteticieni din întreaga lume au constat o creştere a numărului de pacienţi care doresc îndepărtarea tatuajelor, fie pentru că au trecut într-o altă etapă a vieţii, fie din cauză că au fost prost executate sau plasate în locuri total nepotrivite. 

Intervenţia cu laser, cea mai eficientă metodă de îndepărtare a tatuajelor

În urmă cu câţiva ani, îndepărtarea unui tatuaj se realiza prin înlocuirea pielii tatuate sau arderea chimică, însă prin ambele metode în locul în care are loc intervenţia rămân cicatrici sau urme inestetice. Astăzi, îndepărtarea tatuajelor se realizează cu ajutorul laserului, care acţionează doar la nivelul pigmentului şi nu lezează în niciun fel pielea. Metoda necesită mai multe şedinţe pentru îndepărtarea completă a tatuajului, laserul acţionând treptat asupra pigmentului şi decolorându-l progresiv.  

Laserul acţionează asupra pigmentului, fără să afecteze în niciun fel pielea

„Îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserelor Q-switch este cea mai eficientă metodă oferită de medicina estetică. Laserele Q-switch distrug doar pigmentul din profunzimea pielii, fără să o afecteze pe aceasta. Procedura se realizează de obicei cu ajutorul anesteziei cu gheaţă, cremei anesteziante sau chiar cu injectarea de anestezic, în funcţie de zona în care se lucrează sau de sensibilitatea persoanei”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboş

Numărul de şedinţe necesare pentru îndepărtarea unui tatuaj depinde de culoarea, densitatea, profunzimea sau tipul de pigment utilizat, aşadar este dificil de spus de la începutul procedurii câte şedinţe sunt necesare. Cel mai uşor se îndepărtează negrul şi albastrul închis, mai dificil fiind de scos roşu, verde sau galben. 

În următoarele zile de la intervenţie, zona se va umfla şi înroşi la fel ca în cazul procedurii de realizare a tatuajului. Se recomandă aplicarea unei creme hidratante care să hrănească şi să protejeze zona, zilnic, timp de patru săptămâni.

Preţul unei astfel de intervenţii cu laser Q-switch variază în funcţie de suprafaţa tatuajului şi densitatea pigmentului, care dictează numărul de şedinţe necesare pentru eliminarea acestuia. Mai multe informaţii despre procedura de îndepărtare a tatuajelor sau alte intervenţii estetice se găsesc pe www.drdoboscalin.ro.   

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân