Lasa tatuajul sa vorbeasca despre tine!

Fluture, stea, delfin, dragon, litere chinezesti, spune-ne ce tatuaj ai ca sa stim ce vrei sa spui lumii despre tine.
  • Publicat:
Lasa tatuajul sa vorbeasca despre tine!
Lasa tatuajul sa vorbeasca despre tine!

Fluture, stea, delfin, dragon, litere chinezesti, spune-ne ce tatuaj ai ca sa stim ce vrei sa spui lumii despre tine.

De cand majoritatea vedetelor, in frunte cu Angelina Jolie, au inceput sa se exprime prin bodyart, numarul femeilor care vor sa isi faca un tatuaj este in continua crestere. Nici nu e de mirare, pentru ca a demonstrat ca merita toata atentia.

Este o arta care a strabatut secole pentru a ajunge in sfarsit si sub pielea reprezentantelor sexului frumos.

Daca nu stii intre ce tipuri de tatuaje sa optezi, noi iti dam cateva stafuri.

Tatuajul permanent

Dupa cum ii indica si numele, este un tatuaj care va imbatrani o data cu tine, asta in cazul in care nu-ti vei dori sa-l inlaturi. Se introduce un pigment sub piele, la 1-4 milimetri, in functie de grosimea pielii si locul in care este desenat. Nu este foarte dureros, decat in anumite zone mai sensibile cum sunt gleznele, spatele.

Tatuajul semi-permanent

Este un tatuaj care dureaza intre 2 si 5 ani. Acul de pigmentare nu patrunde foarte adanc in epiderma, ci ramane fixat in primele straturi ale acesteia, pana la reinnoirea naturala a pielii. Culorile sunt mai diluate si vor fi eliminate natural, pana la disparitia completa.

Tatuajul cu Henna

Este un tatuaj ce isi are radacinile in traditia indiana, raspandit acum in toata lumea. Avantaje: nu doare deloc, se realizeaza foarte simplu si nu tine mult timp. Practic este o mica pictura ce rezista pe pielea ta pana la 2-3 saptamani. Poti incerca mai multe variante, in mai multe locatii, pentru a lua mai tarziu o hotarare efinitiva.

Tatuajul medical

Un alt tip de tatuaj extrem de inovator este pe cale sa prinda contur. Nu din punct de vedere estetic ci medical. Este vorba despre tatuajul care monitorizeaza diabetul. Este un tatuaj foarte inteligent intrucat contine margele de polietilen glicol acoperite cu molecule fluorescente, cu ajutorul carora se poate indica nivelul de glucoza din sange.

Pentru ca aceasta din urma face moleculele fluorescente sa se deplaseze, atunci cand nivelul ei este mic, creste nivelul de fluorescenta. Cat se poate de simplu!

Care sunt riscurile la care te expui?

Tatuajul este o poarta deschisa pentru infectii, fie ele bacteriene, fie virale, atat in momentul realizarii lui, cat si in timpul perioadei de cicatrizare. Din aceasta cauza, este deosebit de important sa urmezi cu exactitate indicatiile specialistului.

Ca infectii bacteriene, te poti trezi cu o contaminare cu streptococ sau stafilococ iar ca infectii virale, risti sa fii contaminata cu hepatita B, hepatita C, HIV, herpes, HPV. Riscurile nu sunt foarte mari, insa ele exista totusi. Nu mai putin importante sunt si reactiile alergice, mai ales cele la pigmentii folositi pentru colorare.

In cazul tatuajelor cu Henna, mai exista un pericol si anume alergia cronica. Concentratia de pigmenti de culoare este adesea prea mare ca sa fie inofensiva. Consecinta imediata: o reactie cutanata deosebit de violenta.

Nu te gandi la un tatuaj daca…

…ai probleme medicale cum ar fi alergii, cicatrizare dificila, eczema, psoriasis, epilepsie, hemofilie, diabet, SIDA, hepatita B sau C sau daca iei anumite medicamente precum anticoagulanti.

Indepartarea tatuajului

Este foarte posibil sa nu fii multumita de rezultatul final sau, la fel de bine, poti sa iti dai seama ca nu te mai reprezinta. Ce e de facut atunci?

Indepartarea prin laser: este cea mai folosita metoda intrucat are un grad mic de inflamare. Impulsurile de lumina patrund in stratul de piele de unde pigmentul absoarbe lumina si se decoloreaza. Partea rea este ca s-ar putea sa ai nevoie de mai multe sedinte pana ca sa scapi de tatuaj.

Dermabraziunea: zona tatuata este inghetata pentru a evita durerea si sangerarea, iar apoi, cu ajutorul unor micro-particule abrazive, sunt inlaturate straturile ce contin pigmentii de culoare. Nu este o operatiune dureroasa, dar se poate sa ramai cu o mica cicatrice.

Indepartarea chirurgicala a zonei tatuate: medicul poate sa taie pur si simplu zona tatuata si sa coasa la loc tesuturile. Dezavantaj: interventia lasa semne.

Specialistii recomanda sa nu folosesti pentru indepartare orice creme miraculoase pe care le gasesti pe internet. Majoritatea dintre acestea nu sunt aprobate la nivel international si s-ar putea sa iti creezi mai multe probleme. In orice caz, indepartarea unui tatuaj nu este o operatiune pe care sa o faci de una singura.

Citeste si: Laserul combate demodarea tatuajelor
Cel mai cool plasture

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”