Îţi cade părul? Iată câteva sfaturi preţioase oferite de hair-stilişti

În materie de îngrijire, tendinţele acestei toamne, ca de altfel în fiecare an, sunt refacerea fibrei capilare după o expunere îndelungată la razele UV. Vrei volum maxim şi un păr uşor de coafat? Optează pentru un styling natural, ce nu încarcă şi oferă strălucire – spray cu fixare uşoară, gloss pentru luciu, o ceară sau un gel în funcţie de tunsoare şi de lungime şi o spumă pentru bucle dacă părul este ondulat natural.
  • Publicat:
Îţi cade părul? Iată câteva sfaturi preţioase oferite de hair-stilişti

În materie de îngrijire, tendinţele acestei toamne, ca de altfel în fiecare an, sunt refacerea fibrei capilare după o expunere îndelungată la razele UV.

Vrei volum maxim şi un păr uşor de coafat? Optează pentru un styling natural, ce nu încarcă şi oferă strălucire – spray cu fixare uşoară, gloss pentru luciu, o ceară sau un gel în funcţie de tunsoare şi de lungime şi o spumă pentru bucle dacă părul este ondulat natural.

Este sezonul culorilor intense şi sofisticate. Bucle rebele, tunsoare bob sau împletituri şi… eşti cuceritoare, sunt de părere 2 talentaţi hair stylişti.  

“Ritualul de îngrijire al părului cunoaşte o nouă etapă”, ţine să sublinieze hair stylistul Kinga Core. În plus, culoarea în tendinţe şi produsele de styling trebuie trecute pe lista de noi achiziţii. Cosmeticele light, cu o textură uşoară, cu un factor mic de menţinere sunt un must have.

Chiar dacă nu sună îmbucurător – e momentul ca fibra uscată, casantă şi deshidratată să-şi recapete elasticitatea. “Pentru ca părul să îşi revină într-un timp cât mai scurt, trebuie să recurgem la o cură intensivă care să includă şampon, mască, fiolă şi serum, toate fiind dintr-o gamă intens nutritivă”, recomandă hair stylistul Kinga Core, salon Tribute.

Este cazul să ne îngrijorăm în momentul în care căderea este mai abundentă decât în mod obişnuit şi să reacţionăm aflând cauza. Trebuie acţionat atât din interior, cât şi din exterior cu produse adecvate.

“Este normal să pieptănăm părul de 2 ori pe zi – dimineaţa şi seara, pentru ca firele care trebuie să cadă în mod obişnuit (până la 100 de fire pe zi) să fie eliminate. Procedeu care poate fi comparat cu peelingul pentru piele”, susţine Kinga.

Atenţie! Peria pentru cel mai eficient periaj este ideal să fie din păr natural pentru a evita agresarea firului de păr. De asemenea, părul este indicat să fie spălat de câte ori se cere, adică în momentul când vedem că s-a îngrăşat.


“De obicei, majoritatea clientelor se spală cam la 3-4 zile, însă vorbim de un scalp 100% sănătos, dacă se necesită spălat o dată la 6-7 zile. Da, este indicat să folosim la fiecare spălare mască sau balsam în funcţie de nivelul de degradare al podoabei capilare (masca fiind o cură mai intensivă faţă de balsam; este recomandat să tamponăm părul după şamponare şi clătire – astfel se evită diluarea produsului).”

Pentru că ne putem face mai mult rău decât bine atunci când achiziţionăm produse neadecvate tipului de păr este indicat să cerem sfatul unui specialist. Nu este greşit nici să fim fideli unui brand, însă “să fim siguri că este bradul potrivit părului nostru şi să nu uităm să alternăm gamele de produse, în funcţie de schimbările survenite la nivelul scalpului şi al părului.


Sunt însă recomandate atât timp cât se observă şi rezultate, dar sunt sigură că odată ce s-a folosit un tratament profesional, recomandat adecvat problemei specifice cu care se confruntă clienta, ea nu se va mai întoarce la cele home-made”.


De asemenea, folosirea plăcii, foenului şi periajul fără ca în prealabil să se fi aplicat un produs cu protecţie termică duc într-adevăr cel mai repede la căderea, ruperea şi pierderea strălucirii părului. În ceea ce priveşte accesoriile de păr, mult mai sănătos este un cleşte de păr decât un elastic (un factor care duce la slăbirea şi ruperea firului de păr) atunci când suntem pe fugă şi vrem o coafură chic în timp record.

Fotograf: Adrian Stoicoviciu
Beauty editor: Andreea Chirilă
Make-up artist: Adela Pasc
Hair stylist: Kinga Core, Edy Virag
Model: Zamfira Parincu, MRA Models Agency
Vestimentaţie: H&M

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
7 paşi pentru a arăta bine dimineaţa
7 paşi pentru a arăta bine dimineaţa
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”