Interviu exclusiv cu Bobbi Brown despre machiajul natural

Make-up artist celebru, fondatoare a unui brand cu unele dintre cele mai râvnite produse de make-up, autor al unor cărţi considerate biblii de iubitoarele de machiaj, Bobbi Brown a crezut, de la început, în machiajul simplu. Î
  • Publicat:
Interviu exclusiv cu Bobbi Brown despre machiajul natural

Make-up artist celebru, fondatoare a unui brand cu unele dintre cele mai râvnite produse de make-up, autor al unor cărţi considerate biblii de iubitoarele de machiaj, Bobbi Brown a crezut, de la început, în machiajul simplu. În texturile şi nuanţele care pun în valoare frumuseţea naturală, scoţând la iveală acea feminitate care cucereşte instant.

I-am admirat ascensiunea şi i-am vânat produsele ori de câte ori am fost plecată din ţară. Acum sunt fericită că produsele ei iconice se vor găsi şi în Bucureşti. De ce este Bobbi Brown un icon la make-up artiştilor? Pentru că, din lipsa unor produse care să arate bine pe piele a început să creeze formule naturale şi eficiente pe care le-a folosit în şedinţele foto pentru reviste că Vogue sau Glamour, ori pentru New York fashion Week. Şi pentru că de 25 de ani se perfecţionează continuu.

Nu numai că se află la conducerea propriei sale companii, dar apare constant în emisiuni TV, în reviste, în ziare şi în mediul online (e redactor şef al Yahoo! Beauty, redactor Beauty &Lifestyle pentru Elvis Duran and The Morning Show, o emisiune radio matinală cunoscută la nivel naţional, fost redactor colaborator Beauty &Lifestyle pentru revista Health, apare în mod regulat în emisiunea Good Morning America, The Today Show, Oprah şi The View). Mai mult, Bobbi a scris opt cărţi despre frumuseţe, devenind unul dintre cei mai bine vânduţi autori, potrivit revistei New York Times.

CSÎD: Cum ai defini frumuseţea?

Bobbi Brown: Cred că frumuseţea este ceva ce vine din interior – este despre încrederea de sine pe care o avem. Nu trebuie să privim machiajul ca pe un remediu pentru încrederea de sine scăzută, dar cred că dacă avem produsele şi informaţiile necesare, machiajul le poate face pe femei să se simtă şi să arate bine.

CSÎD: Care sunt caracteristicile unei femei frumoase?

B.B.: Secretul este simplu: fii tu însăţi! Asta înseamnă să ne apreciem şi ridurile, dar şi trăsăturile unice pe care le avem. Cred că fiecare femeie este frumoasă şi cheia spre a evidenţia acest lucru este încrederea de sine. Pentru mine frumuseţea nu înseamnă doar felul în care arăţi. Este vorba despre cine eşti tu ca persoană. Când te simţi bine o să vezi că nu ai nici o limită, poţi face orice vrei tu – şi asta îmi place să o numesc puterea frumosului.

CSÎD: Care sunt produsele magice pe care ar trebui să le folosească o femeie?

B.B.: Frumuseţea începe cu pielea, iar fondul de ten este secretul meu spre o piele curată, strălucitoare şi fără imperfecţiuni. Dacă foloseşti produsul potrivit, pielea va arăta mai bine, mai sănătoasă şi mai fresh. Când vine vorba de machiaj, câteva produse esenţiale sunt concealerul, fondul de ten, mascara şi blush. Nu ştiu până acum o femeie care, cu puţin anticearc=n sub ochi, să nu arate instant mai luminoasă şi mai fresh. Şi mai sunt obsedată de fardul roz. Este o culoare care mă împrospătează instant.

CSÎD: Care sunt produsele care pot transforma în totalitate un machiaj?

B.B.: Nu aş pleca pe o insula pustie fără anticearcan. Când este folosit corect te face să pari instant mai proaspătă.

CSÎD: Eşti un fan al machiajului natural. De ce?

B.B.: Am preferat mereu un machiaj natural pentru că nu se demodează niciodată şi îmi complimentează aspectul. Este perfect pentru orice ocazie – zi sau noapte. Este favoritul meu pentru că se potriveşte oricui şi nu ai cum să greşeşti cu el. Totuşi, machiajul natural nu înseamnă să ai faţa curată. Totul stă în produse – trebuie să alegi un fond de ten apropiat ca nuanţă şi textură cu pielea ta, farduri de pleoape în culori apropiate tenului şi rujuri în culori apropiate buzelor. Decât să încerc să schimb ceva la trăsăturile mele, mai bine le pun în valoare. Oricum, un machiaj natural va arată foarte bine mereu pe orice femeie şi, în plus, nu se demodează niciodată.

CSÎD: Cum vezi industria cosmeticelor în viitor?

B.B.: De-a lungul anilor am învăţat că noutatea este cheia, mereu folosesc produse noi. În ultima perioadă, eu şi echipa mea ne-am concentrat pe produsele hibrid. Scopul meu este să dezvolt produse care să se potrivească tuturor femeilor şi, în acelaşi timp, să aibă beneficii pe termen lung. Am văzut că femeile vor produse simple, de efect, care să le ajute să arate cel mai bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”