Epilarea parului facial – ce metoda alegi?

Dintre metodele de scurta durata, poti alege intre epilarea cu ceara, cu zahar, inhibitoare sau creme depilatoare.
  • Publicat:
Epilarea parului facial - ce metoda alegi?
Epilarea parului facial - ce metoda alegi?

Datorita tehnicilor de epilare disponibile astazi, parul facial nu ar trebui sa mai fie o problema pentru femei. Daca iti doresti o solutie de lunga durata si esti pregatita sa platesti mai mult, poti opta pentru electroliza sau epilarea cu laser.

Dintre metodele de scurta durata, poti alege intre epilarea cu ceara, cu zahar, inhibitoare sau creme depilatoare. Aceste tratamente pot fi efectuate intr-un salon de frumusete sau chiar la tine acasa.

Tratamente de lunga durata:

Electroliza
Fiecare folicul de par este tratat folosind un dispozitiv prin care trece curent electric, ce ajunge la radacina firului de par. Aceasta procedura distruge abilitatea parului de a creste din nou. Tratamentul poate dura o perioada mai indelungata de timp, insa si rezultatul este de lunga durata (cativa ani).

Partea negativa este ca in timpul procedurii apare un usor disconfort (din cauza intepaturilor multiple), dureaza destul de mult si poate fi o metoda cam costisitoare.

De exemplu, pentru zona buzei superioare pot fi necesare 10 sedinte, in timp ce pentru barbie se poate ajunge si la 15 sedinte de tratament. Acest interval poate creste substantial pentru persoanele cu fire de par groase sau cu un nivel ridicat de hormoni.

Epilarea cu laser sau cu lumina intens pulsata
Aceasta este una dintre cele mai rapide si mai fiabile metode de a indeparta parul facial. Sunt folosite scurte expuneri la lumina intensa eliberata de laser. Numai dintr-o prima sedinta mii de fire de par pot fi eliminate, pentru un epilat complet fiind necesare pana la 4-6 sedinte.

Aceast tratament este mult mai rapid si mai convenabil decat electroliza. Zona buzei superioare poate fi epilata intr-un singur minut, iar barbia in mai putin de cinci minute.

Tratamente obisnuite:

Cu ceara/zahar
Popularitatea acestei tehnici de indepartare a parului se datoreaza faptului ca nu costa mult si se poate realiza si acasa. Existe sute de kituri de epilare cu ceara sau zahar disponibile pentru acasa. Cu putin exercitiu poti obtine rezultate la fel de profesioniste ca la salon, la un pret mult mai redus. 

Ideea de baza este simpla. Epilarea cu ceara presupune aplicare de ceara calda pe zona de pe care vrei sa indepartezi firele de par. Ceara adera la par si piele. Apoi se acopera cu o banda subtire de material (optional) si se dezlipeste printr-o miscare rapida pentru a smulge toate firele de par de la nivelul pielii.

Epilarea cu zahar este similara, doar ca pasta de zahar adera numai la firele de par, nu si la piele, provocand astfel dureri mai putin intense in momentul in care banda este dezlipita. Pastele de zahar sunt o optiune mai naturala, mult mai blanda cu pielea decat multe din substantele chimice folosite in diferitele preparate din ceara.

Cremele depilatoare
Aceasta metoda de indepartare a parului facial este, de asemenea, populara. Cu toate acestea, din cauza substantelor chimice folosite pentru dizolvarea parului, trebuie sa ai multa grija cand folosesti aceste produse.

Urmareste cu atentie instructiunile de aplicare inainte de a incepe epilarea si fa un mic test pe pielea dintr-o zona mai putin vizibila pentru a verifica aparitia eventualelor reactii adverse.

Inhibitorii
Aceste produse nu indeparteaza firele de par. In schimb, actioneaza asupra folicului pilos pentru a incetini sau inhiba rata de crestere a parului. Parul din zona tratata va fi mai subtire si va creste mult mai greu. Utilizarea inhibitorilor se realizeaza impreuna cu una dintre celelalte metode de indepartare a parului pentru ca rezultatele sa dureze.

Aceste produse se gasesc deseori sub forma de creme ce trebuie aplicate pe piele, prin masare, de doua ori pe zi. Dupa una sau doua luni de utilizare ar trebui sa apara rezultatele.

Produsele inhibitoare nu sunt foarte simplu de manevrat si nu functioneaza pentru toata lumea. Va trebui, deci, sa experimentezi mai multe produse pana vei gasi unul care sa functioneze cel mai bine pentru pielea ta.

Tu ce tehnica de epilare faciala folosesti?

Citeste si Pasaport pentru frumusete
                  Apa termala de Herculane, benefica pentru piele

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vitamine care lupta cu acneea
Vitamine care lupta cu acneea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”