Epilare inghinala, fara iritatii

Tipul de epilare definitiva este cel mai cautat si ravnit de femei.
  • Publicat:
Epilare inghinala, fara iritatii
Epilare inghinala, fara iritatii

Nu de putine ori se intampla ca o sesiune de epilare in zona inghinala sa se termine cu iritatii, fire de par crescute sub piele, cosuri, foliculita. De ce apar toate aceste probleme? Pentru ca pielea in aceasta zona este mult mai sensibila decat, sa zicem, pe picioare, si trebuie tratata ca atare. Iata cinci modalitati prin care poti evita aceste neplaceri:

Epilarea de lunga durata
Ca sa fii sigura ca nu mai ai probleme cu parul in anumite zone, recomandam epilarea de lunga durata. Fie ca vorbim despre epilarea cu laser sau despre epilarea cu lumina intens pulsata, sa nu-ti imaginezi ca firele de par nu vor mai creste niciodata.

Termenul de ”epilare definitiva este fortat, cel corect fiind ”epilare de lunga durata” si asta deoarece dupa o perioada mai lunga sau mai scurta de timp (care in functie de persoana poate sa varieze de la cateva luni, la cativa ani) firele de par vor aparea din nou.

Vestea buna este ca pe toata perioada in care nu vei mai avea par in zona respectiva, nu va mai fi nevoie sa-si agresezi pielea cu nici o alta metoda de epilare, deci nu mai exista pericolul de iritatii.

Lama de ras. Cea pentru barbati
Da, stim ca s-au inventat aparatele de ras pentru femei, insa specialistii ne recomanda sa le folosim tot pe cele destinate barbatilor. Si asta pentru ca lamele lor sunt mai ascutite, iar aparatele sunt concepute in asa fel incat sa urmeze intocmai toate denivelarile pielii.

Hidratarea e sfanta
Fara hidratare, pielea este uscata, lipsita de elasticitate, sensibila si usor de ranit. Alege produsele pentru dus care nu usuca pielea si foloseste intotdeauna creme hidratante pentru corp.

Apara-te de microbi
Daca te epilezi cu ceara, spala-te inainte si dupa procedura cu un sapun antibacterian. Acesta inlatura germenii de pe piele care altfel ar putea sa intre in foliculii firelor de par. Asa apar infectiile, inclusiv foliculita.

Remediu de urgenta
Daca stii ca ai mereu probleme cand te epilezi in zona inghinala, poti sa folosesti un unguent de la farmacie cu actiune antibiotica. Previne aparitia iritatiei si a foliculitei.

Tu ce metoda de epilare preferi?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”