Efectele nocive ale frigului asupra tenului

Iarna este un anotimp foarte frumos. Poţi să porţi pulovere largi şi pufoase, să te bucuri de un ceai aromat lângă sobă sau de o nouă aventură pe pârtie. Te-ai întrebat, însă, ce efect are aceasta asupra tenului?
  • Publicat:
Efectele nocive ale frigului asupra tenului

Iarna este un anotimp foarte frumos. Poţi să porţi pulovere largi şi pufoase, să te bucuri de un ceai aromat lângă sobă sau de o nouă aventură pe pârtie.

Te-ai întrebat, însă, ce efect are aceasta asupra tenului?

Dr. Artemisia Gorea, specialist anti-aging şi owner Boutique Medical SPA, ne ajută cu câteva sfaturi în ce priveşte îngrijirea tenului în timpul iernii.

Pielea uscată şi deshidratată este cea mai comună problemă în această perioadă! Pentru a te bucura cu adevărat de iarnă trebuie, deci, să îi acorzi o atenţie sporită tenului tău!

Pielea este un organ sensibil şi din acest motiv are nevoie de o îngrijire specială pentru a-şi menţine calităţile naturale.

Gerul, vântul şi umiditatea sunt inamici redutabili ai pielii, lăsând-o uscată, fragilă şi sensibilă. Acţiunea îndelungată a frigul poate fi extrem de dăunătoare, ducând la apariţia fisurilor, eczemelor şi în cazuri extreme la degerături.

Orice femeie ştie că în acest anotimp pielea are nevoie de o îngrijire specială, iar hidratarea şi protejarea ei este mai importantă ca niciodată.  Atenţia cuvenită, cu produsele adecvate, va mentine pielea hidratată, netedă şi luminoasă, iar frigul nu va lăsa urme.

Dr. Artemisia Gorea, specialist anti-aging, spune că cel mai bun sfat pentru toate femeile, în această perioadă, este hidratarea şi protecţia zilnică a tenului!

Aceasta recomandă produsele pe bază de ingrediente low moleculare, precum acidul hialuronic, concentratul din membrana internă a oului sau extractul din perle – conchiolin.


Un produs unic, care înlătură de la prima aplicare senzaţia de ten uscat, tern şi iritat este crema care  conţine o combinaţie optimă de ingrediente de hidratare, îmbunătăţită cu coenzima Q10, care „umple cu viaţă” celulele oferindu-le energie şi are un efect antioxidant.

Concentratul din membrana internă a oului ajută la menţinerea elasticităţi stratului dermal şi a matricei intercelulare. De asemenea, compoziţia cremei menţine stratul de protecţie hidrolipidic, oferind un efect de ten catifelat şi liftat.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Dr. Artemisia Gorea revine cu un nou sfat: nu uitaţi de protecţia solară! ,,Soarele cu dinţi” este mai puternic decât v-aţi aştepta. Este extrem de important ca şi în această perioadă să vă protejaţi de razele UV!

Ea recomandă o cremă de protecţie solară pe bază de extracte naturale, cum ar fi prunul Californian, protejează tenul de petele solare, extractele din genţiană şi licorice (lemn dulce) având în acelaşi timp un efect antiinflamator, iar ingredientele de hidratare şi cele antioxidante vor stimula microcirculaţia, oferind o protecţie completă tenului !

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân