Eczema pe faţă şi pielea iritată

Două dintre cititoarele noastre se confruntă cu probleme dermatologice pentru care ne-au cerut sfatul. Oana le răspunde.
  • Publicat:
Eczema pe faţă şi pielea iritată
Cuprins
  1.  
  2.  

Două dintre cititoarele noastre se confruntă cu probleme dermatologice pentru care ne-au cerut sfatul. Oana le răspunde.

Piele iritată

„Iniţial, am început să am probleme la mâna dreaptă. Mi-au apărut bubiţe mici pe degete, roşiatice ce mă mâncau. Am fost la dermatolg şi mi-a dat un unguent. Pe perioada tratamentului de 10 zile mi-a dispărut. Am început să folosesc mănuşi de menaj, dar totul s-a extins. A început să mi se crape pielea pe mâini şi să mă mănânce.

Am revenit la dermatolg şi mi-a schimbat unguentul. Mi-a dat hidrocortizon unguent. Timp de 10 zile cât am folosit alifia a fost bine. Când am fost la control a spus să întrerup tratamentul. Am început să mă alarmez pentru că mi-au apărut pe sub mameloane pete roşii, pe sub ochi, pe scalp şi în urechi mi-au apărut scuame.

Mi s-au prescris alte unguente şi pentru cap folosesc un şampon special şi o soluţie. Ce boală credeţi că este şi dacă este contagioasă? Vă mulţumesc anticipat.”

Se pare că aveţi un teren atopic, alergic, ca dovadă răspunsul dvs. la latex. Este posibil ca leziunile generate de alergie să fie suprainfectate cu fungi. Cred că ar trebui să identificaţi în primul rând care sunt alergenii în cazul dvs. şi să îi evitaţi. În plus, este important să ştiţi dacă sunt şi locali şi alimentari.

De asemenea, să nu renunţaţi la tratamentul local, chiar dacă o să observaţi îmbunătăţiri, întrucât aceste terapii durează foarte mult pentru
a-şi institui efectele pozitive. Chiar dacă leziunile sunt suprainfectate, atât timp cât le trataţi cu unguentele recomandate, nu sunt contagioase.

Eczemă pe faţă   

„Sunt iritată şi roşie pe faţă şi am o senzaţie de fierbinte atunci când aplic orice cremă. La ultimul control, mi s-a spus că am eczemă şi sunt alergică la cortizon, având un ten gras în zona T şi cu acnee. Nu ştiu ce creme să folosesc pentru că nu-mi doresc să înrăutăţesc acneea cu cremele emoliente.”

Există în farmacii o serie de dermatocosmetice hipoalergice, special create pentru ten sensibil şi alergic, cum ar fi cele din gama Avène, Vichy, Deuteria (semnate de dr. Ioan Nedelcu), Ivatherm.

Staţi de vorbă cu un medic dermatolog sau un farmacist specializat în dermatocosmetice pentru a identifica produsele cosmetice de îngrijire a tenului şi evitaţi expunerea la soare o perioadă.

Citeşte şi: Pielea ta simte şi reacţionează! Ascultă ce-ţi „spune”!

Reactii alergice la care nu v-ati gandit

Problemele pielii: uscaciune si eczeme

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”