Dinti mai albi in cativa pasi

CSID iti prezinta 5 metode naturale si cat se poate de eficiente pentru a avea o dantura mai stralucitoare.
  • Publicat:
Dinti mai albi in cativa pasi
Dinti mai albi in cativa pasi

Cu totii ne-am dori dinti mai albi, asta e sigur. Insa, de cele mai multe ori procedeul de inalbire este destul de costisitor. Ei bine, de acum incolo acest aspect nu ar trebui sa mai fie o problema, pentru ca CSID iti prezinta 5 metode naturale si cat se poate de eficiente pentru a avea o dantura mai stralucitoare. Citeste si invata!

De ce dintii nostri isi pierd din stralucire?

Culoarea unui dinte depinde de compozitia si de structura sa, de grosimea fiecarui tesut din care este constituit (dentina, smalt). De-a lungul anilor, atat factorii externi cat si interni isi pun amprenta asupra culorii lui, ingalbenindu-l.

Cauzele externe: consumul de cafea, bauturi carbogazoase si colorate, de tip cola, tutun, vin rosu sau alimente puternic pigmentate, igiena deficitara, depunerile (placa dentara si tartru), procesul de imbatranire.

Cauzele interne: mostenirea genetica, aport excesiv de fluorura in timpul formarii dintilor – (de la nastere, pana la varsta de 5 ani), care le confera un aspect patat, tratamentele cu antibiotic in timpul formarii dintilor, traumatisme dentare.

Ce poti face pentru a avea dinti mai albi:

1. Pentru a preveni ingalbenirea dintilor, dentistii recomanda spalarea lor la mai putin de 30 de minute dupa servirea masei, asadar de 3 ori pe zi, la care sa adaugi si folosirea atei dentare, pentru curatarea spatiilor dintre dinti.

2. Renunta la fumat! Nicotina duce la aparitia unor pete maronii ce sunt greu de indepartat pentru ca penetreaza smaltul.

3. Spala-te cu bicarbonat de sodiu aplicat direct pe periuta de dinti (pastele de dinti care promit albirea dintilor se bazeaza pe acelasi bicarbonat de sodiu).

4. Spala-te pe dinti sau clateste-ti gura cu apa ori de cate ori bei un ceai, o cafea si vin rosu sau mananci fructe rosii precum coacaze, cirese, mure. Acestea iti altereaza culoarea si stralucirea naturala a dintilor.

5. Cauta sa mananci alimente precum mere, telina sau morcovi intrucat ele contribuie la eliminarea depunerilor de pe dinti prin accelerarea productiei de saliva.

6. Fa-ti un detartraj la fiecare 6 luni deoarece acest procedeu poate face sa dispara diferite pete cauzate de ceai sau de cafea.

Citeste si Si dintii impun un standard de frumusete!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”